*Nettavisen* Nyheter.

Barnehage glemte fireåring på bussen

Etter en utflukt hos Espira Knerten barnehage i Hokksund ble en fire år gammel jente glemt på bussen.

HOKKSUND (Drammens Tidende): Tirsdag var barnehagen på tur.Da barnehagebarna kom tilbake til Knerten barnehage med buss, ble ikke barna telt før de kom inn i garderoben. Det førte til at ei jente på fire, som hadde sovnet, ble sittende i bussen da den forlot barnehagen.

Ble ikke telt

- Det har vært en rutinesvikt hos oss. Da barna kom tilbake fra utebarnehagen med buss var barna søkkvåte, og ble sendt rett i garderoben. Barna skulle ha blitt telt når de kom ut av bussen, men ble det ble først gjort da de var i garderoben. Det var en rutinesvikt fra vår side, sier informasjonsdirektør i Espira barnehager, Jens Schei Hansen til Drammens Tidende.

Etter at de ansatte forsto at det manglet et barn, søkte de gjennom barnehagen, sendte en ansatt opp til der de hadde vært på utflukt, og ringte bussselskapet. Hos busselskapet fikk de beskjed om at de hadde et sovende barn i bussen.

Ifølge Schei Hansen tok det 11 minutter fra barnehagen ble klar over at de manglet et barn, til barnet var tilbake. Barnet sov hele tiden, og skal ikke ha vært klar over at hun var savnet.

- Vi ser på dette som en alvorlig hendelse, som ikke skal skje. Vi har sterke rutiner, men det hjelper ikke når de ikke fungerer. Dette er jo det verste som kan skje i en barnehage, forteller Schei Hansen.

Foresatte til jenta ble kontaktet etter hendelsen.

Gjennomgår rutiner

Styret i barnehagen er nå i gang med en full gjennomgang av rutinene.

- Nå skal vi passe på at alle de ansatte blir påmint om det med telling, og at alle har den kunnskapen som trengs, avslutter Jens Schei Hansen.

Les flere saker hos Drammens Tidende.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.