RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barnehage-mekling fortsetter på overtid

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. Foto: Guro Holmene (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Sju timer på overtid var det tirsdag morgen fortsatt ingen løsning i meklingen for ansatte i barnehager, sykehjem og pasienthotell eid og drevet av Norlandia. 14 barnehager blir rammet av en eventuell streik.

- Meklingen pågår fortsatt, det er alt jeg kan si. Vi kommer tilbake med mer informasjon når noe skjer, sier Tore Bollingmo i Norsk Sykepleierforbund og Unio til NTB like før klokka 7 tirsdag morgen.

Nettavisen får bekreftet av Riksmeklingsmannens kontor at meklingen fortsatt pågår for fullt på morgenkvisten.

- Betyr det faktum at meklingen ennå pågår at partene er nærmere en løsning?

- Det vi kan si er at partene jobber for fullt mot en løsning nå i morgentimene, sier kontorets talskvinne ved 07-tiden tirsdag morgen.

Forhandlingsfristen gikk ut ved midnatt natt til tirsdag. I utgangspunktet var målet å bli enige forrige uke, men partene ble enige om ny meklingsfrist mandag kveld.

Dersom de ikke kommer til enighet vil til sammen 187 medlemmer fra Fagforbundet, Unio, Delta og Lederne gå ut i streik. De fire arbeidstakerorganisasjonene forhandler med Spekter, som er Norlandias arbeidsgiverorganisasjon.

Tariffavtale
Til sammen 14 barnehager rammes av en eventuell streik i første omgang.

Forhandlingene har pågått over lengre tid uten resultat. Da partene møttes i januar ble forhandlingene brutt.

Norlandia byttet arbeidsgiverorganisasjon fra Private barnehagers landsforbund (PBL) til Spekter for to år siden, men det er først i år tariffavtalene med PBL har løpt ut. Nå ønsker Norlandia å etablere nye tariffavtaler, og de ønsker de ansatte over på en innskuddsbasert pensjonsordning istedenfor en ytelsesbasert pensjonsordning.

Pensjon
Spekter har tidligere påpekt at alle de som nå er ansatt i barnehagene, har fått mulighet til å fortsette med en ytelsesbasert ordning, og at kravet om en innskuddsbasert ordning kun vil gjelde nyansatte. Arbeidsgiverforeningen har også understreket at de nye tariffavtalene heller ikke vil føre til at noen går ned i lønn.

De 14 barnehagene som i første omgang blir berørt dersom det blir streik, ligger i Oslo, Bergen, Tromsø, Bodø og i Akershus. Norlandia har totalt 56 barnehager i Norge. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere