*Nettavisen* Nyheter.

Barnehage-onkel anmeldt for overgrep

Like etter at 36-åringen ble anmeldt for misbruk, ble han ansatt i en barnehage.

(iBergen.no) Den 36 år gamle mannen var en godt likt person i en av Bergens omegnskommuner. Det benyttet han til å forgripe seg på langt yngre søskenbarn. Første overgrep skal ha skjedd så tidlig som i 1986. Tiltalte var da 15 år og forgrep seg på en tre år gammel fetter han satt barnevakt for, skriver Bergens Tidende.

Varte en årrekke
Overgrepene skal ha fortsatt i mange år. Ifølge førstestatsadvokat Walter Wangberg er et forsiktig anslag at 36-åringen har begått 30-50 seksuelle overgrep bare mot denne fetteren. Mannen er også tiltalt for overgrep mot to andre gutter.

36-åringen ble anmeldt første gang våren 2005, men den saken ble henlagt på grunn av foreldelse. En ny anmeldelse samme høst førte imidlertid til at politiet startet etterforskning, og i mars 2006 ble det funnet store mengder barneporno på mannens datamaskin.

I perioden fra han ble anmeldt høsten 2005 til pågripelsen i mars 2006, jobbet 36-åringen som barnehageansatt utenfor Hordaland.

Seks års fengsel
Advokat Wangberg har i Bergen tingrett lagt ned påstand om til sammen seks års fengsel for den tiltalte. Mannens forsvarer, Ove Andersen, mener retten må ta hensyn til at 36-åringen selv skal ha vært en del av en gruppe med barn som hadde sex-leker med hverandre da han vokste opp.

Les flere nyheter på IBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.