*Nettavisen* Nyheter.

Barnehage stengt på dagen

Anleggsarbeid på uteplassen og mangelfull inngjerding fikk kommunehelsetjenesten til å steile.

19.02.07 15:45

(iBergen.no) : Meland kommune, som ligger like nord for Bergen, har stengt Martahaugen barnehage med umiddelbar virkning. Årsaken er uforsvarlige forhold på uteområdet, hvor det pågår anleggsarbeid. Stengingen skjer etter at kommunehelsetjenesten gjorde tilsyn ved barnehagen i dag tidlig.

- Det er snakk om en helt ny barnehage på Grasdal. Da vi hadde tilsyn i morges, registrerte vi at det var anleggsvirksomhet inne på barnas lekeområde. Det var to gravemaskiner i fullt arbeid, og det kom lastebiler inn og dumpet fyllmasser midt på lekeplassen. Området var heller ikke gjerdet inn, slik det skal være, sier kommuneoverlege Tord Moltumyr i Meland kommune til iBergen.no.

Barnehagen åpnet i dag, og har tatt inn mellom 40 og 50 unger. Kommuneoverlegen er nærmest sjokkert over forholdene på åpningsdagen.

- Jeg er ganske overrasket over at man tar i bruk en barnehage som er mer anleggsplass enn lekeplass. Man trenger ikke være fagperson for å skjønne at dette er helt utilrådelig. Vi har anledning til å stenge hvis vi mener det er fare for liv og helse, og det mener jeg det var her. Det er sjelden vi ser noe så graverende, sier Moltumyr.

Barn som allerede er kommet i barnehagen, får bli værende ut dagen, men må oppholde seg innendørs. Barnehagen får ikke ta imot barn igjen før forholdene er utbedret.

Det er Barnebygg AS som har bygget og drifter barnehagen på Grasdal. Der tar man vedtaket om stenging til etterretning, men sier barnehagen åpner som normalt i morgen tidlig.

– Når de siste barna er dratt hjem i ettermiddag, vil vi iverksette tiltak for å gjøre alle de nødvendige utbedringer som må til for at vi skal kunne åpne i morgen. Verken foreldre eller barn skal merke noe til dette, sier driftssjef Christian Wolff-Skjelbred i Barnebygg AS til iBergen.no.

– Har dere nok tid til å få gjort alt som trengs?

– Ja, det er relativt greie håndgrep som skal gjøres. På den nye befaringen klokken 06.30 i morgen skal alt være i orden, sier driftssjefen.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.