RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barnehage vedtar bot på 50.000 kroner etter at fireåring døde

En fire år gammel gutt døde i juni i fjor etter en ulykke i Blindheim barnehage i Ålesund. Barnehagen vedtar nå en bot på 50.000 kroner.
En fire år gammel gutt døde i juni i fjor etter en ulykke i Blindheim barnehage i Ålesund. Barnehagen vedtar nå en bot på 50.000 kroner. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)
Blindheim barnehage i Ålesund har valgt å betale 50.000 kroner i foretaksstraff etter at en fire år gammel gutt døde i fjor sommer.

Påtalemyndigheten mente i etterkant av ulykken at barnehagen hadde brutt bestemmelsene om krav til drift og planlegging da fire år gamle Adrian Gjærde ble kvalt av en snor fra en ryggsekk 27. juni i fjor, skriver Sunnmørsposten. Konklusjonen var at statsadvokaten mente barnehagen hadde opptrådt uaktsomt.

Politiet etterforsket dødsfallet og konkluderte med at fireåringen var uten tilsyn i mellom 15 og 33 minutter. Videre ble det kartlagt at gutten kunne flytte et møbel fra ett rom til et annet, noe som medvirket til at han ble kvalt etter å ha fått en snor fra en ryggsekk rundt halsen.

Barnehagen fikk forelegget 5. mai, men tok betenkningstid på om den ville betale. Onsdag ble det kjent at den velger å betale.

– Vi er informert om at de likevel vedtar forelegget for å få ro i denne tragiske saken, sier statsadvokat Ingvild Thorn Nordheim til Sunnmørsposten.

Også bestyreren i barnehagen ble etterforsket, men saken mot henne er henlagt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere