RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barnehageansatt nekter overgrep

(TV 2 Nettavisen)
En barnehageansatt i Fredrikstad nekter skyld i ankesaken som går for Borgarting lagmannsrett.

I tingretten ble barnehageassistenten dømt til ett år og seks måneders fengsel for overgrep mot en liten gutt. Overgrepene skal ha skjedd i barnehagen over en periode på 14 måneder i 2002 og 2003.

Barnehageassistenten nekter skyld. Saken bygger nesten utelukkende på det den lille gutten har forklart i avhør. Det finnes ingen vitner, skriver Fredriksstad Blad.

Tiltaltes forsvarer Thomas Johansson gjør et poeng av at dommeravhørene av gutten ble tatt opp først fire måneder etter anmeldelsen. Normalt skal dette skje innen to uker.

I sitt forsvar vil Johansson også legge frem faglitteratur som omhandler barns troverdighet generelt. Han hevder også at det umulig kunne ha blitt begått overgrep på stedene i barnehagen som er pekt ut. De ligger altfor «åpent» til.

Aktor, statsadvokat Terje Nybøe, mente det var merkelig at barnehageassistenten ikke var opptatt av hvilket barn han var tiltalt for å ha forgrepet seg på.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere