RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barnehageassistent fraktet hasj

Kvinnen tok toget til Åndalsnes med sju kilo hasj i koffertene.

Tre menn og en kvinne er i Sunnmøre tingrett dømt etter et kjøp av omtrent sju kilo hasj.

Hovedmannen (21) som er fra Ålesund, dro til Oslo sammen med to kamerater for å kjøpe et større parti hasj.

21-åringen hadde med seg omtrent 400.000 kroner i kontanter for å finansiere kjøpet. Mens de tre mennene var i Oslo for å gjennomføre handelen, oppholdt de seg i leiligheten til en kvinnelig bekjent.

Kjøpet ble gjennomført i denne leiligheten, og etterpå ble kvinnen som til daglig jobber som barnehageassistent, spurt om hun kunne frakte flere kofferter for dem med toget til Åndalsnes.

- Visste ikke hvor mye
Kvinnen sa ja til å transportere koffertene, men var mistenksom. Da hun konfronterte hovedmannen med at kofferten kunne inneholde noe ulovlig, fikk hun som svar at det ikke var mer enn «hun ville få bot for», ifølge dommen fra Sunnmøre tingrett. Kvinnen skal da ha slått seg til ro med svaret.

Barnehageassistenten forklarte i retten at hun kun trodde det kun dreide seg opp mot et halvt kilo hasj. Retten mener kvinnen sannsynligvis forsto at koffertene inneholdt en større mengde hasj, men ut fra bevistvil måtte retten tro på kvinnens egen forklaring om hva hun trodde koffertene inneholdt.

Fengsel
Hovedmannen er nå dømt til fengsel i to år. Den ene kameraten er dømt til 16 måneder, mens den andre fikk 120 dagers fengsel, hvorav 60 dager ble gjort betinget med en prøvetid på to år.

Kvinnen er dømt til 90 dagers fengsel.

Det er foreløpig uklart om dommen blir anket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere