*Nettavisen* Nyheter.

Barnehagebarn får ikke gå i 17. mai-tog

I Sandnes får ikke barnehagebarna være med i årets 17. mai-tog.

23.02.06 09:29

Et flertall i 17. mai-komiteen har bestemt at det sentrale barnetoget fra og med i år skal være forbeholdt skoleungene, skriver Stavanger Aftenblad.

Komiteen oppfordrer barnehagene til å lage sine egne tog, som kan ende opp ved nærmeste eldresenter i stedet for på byens festplass, der skolebarna ender toget. 17. mai-komiteens leder, Andreas Sollie, beklager avgjørelsen, men viser til den sterke befolkningsveksten i Sandnes som gjør at alt for mange vil trenge seg sammen på byens festplass hvis også alle banehagene skal gå i barnetoget. Sollie minner om at alle dagens barnehagebarn får gå i tog senere, når de selv blir skoleunger.

Varaordfører i Sandnes var den eneste som stemte mot forslaget.

- Jeg synes det blir helt feil å luke bort de minste ungene. Det er jo dem 17. mai betyr mest for. For meg finnes det ikke noe flottere enn stivpyntede glade barn med flagg. At en del unger må vente halvannen time på Festplassen før de kommer i gang, er noe vi må regne med når så mange folk ønsker å feire dagen i sentrum, sier Pål Morten Borgli (Frp) til Aftenbladet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.