RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barnehager vil øke prisen

Sist oppdatert:
Flere barnehager vurderer å se bort fra Stortingets krav om makspris og øke prisene fra nyttår.

Stavsetmyra familiebarnehage i Trondheim er en av dem som setter opp prisen fra nyttår, til 250 kroner mer enn det Stortinget har fastsatt som makspris for foreldrebetaling i barnehagen.

Barnehagen er privat og foreldredrevet.

- Dette er utfra budsjettet vi ser på for 2005. Skal vi ha makspris og 11 måneders betaling får vi et underskudd på drøyt 400.000 kroner. Det synes ikke vi i styret er forsvarlig. Derfor setter vi opp prisen fra nyttår, så vi slipper å ende opp i august med å sette prisen enormt mye opp, sier styreleder Anita Saksegård i Stavsetmyra barnehage til Kanal24.

Dette blir første barnehage i Trondheim med høyere pris enn de 2 750 kronene som Stortinget har bestemt, mens situasjonen i Oslo er den at svært mange private barnehager ennå ligger over makspris. Daglig leder Arild Olsen i Private Barnehagers Landsforbund (PBL) forstår godt at prisen settes opp i den klemma Stavsetmyra familiebarnehage nå har havnet i.

- Det er jo en nødvendighet. De har ikke fått de pengene Stortinget har sagt de skulle få, men bare tilskudd etter de retningslinjer regjeringen har laget. Da har de ikke penger til driften, og dermed bare en ting å gjøre, ta inn mer penger fra foreldrene eller legge ned barnehagen, sier Olsen til radiokanalen.

Han forteller at mange barnehager har vært i kontakt med PBL og sagt at de vurderer å gjøre det samme som Stavsetmyra.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere