RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barnekreft-spesialister forsvinner

Sist oppdatert:
I løpet av de neste ti årene går de fleste spesialistene på barnekreft av med pensjon. Men alt for få står klare til å overta.

«Noe må gjøres meget raskt!» står det med uthevet skrift i den nasjonale kreftplanen angående behovet for spesialister på barn og kreft, ifølge Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Randi Nygaard, kreftspesialist og overlege ved barneavdelingen på St. Olavs Hospital i Trondheim, har kartlagt situasjonen på oppdrag fra utvalget som laget kreftplanen.

- Legene som jobber med dette kommer til å gå av på rekke og rad i løpet av ti år. De som nå kunne tenke seg å utdanne seg innen dette området har ingen stillinger å gå inn i når de er ferdige. Vi hadde trengt flere stillinger, slik at man hadde plass til flere som kunne jobbet ved siden av oss som kjenner feltet, sier hun til ANB.

I kartleggingen slår Nygaard fast at også dagens bemanning er svært sårbar. Det har vært bemanningskriser i alle helseregionene, skriver hun.

I dag er det ti offentlig lønnende overleger som arbeider med barn og kreft. I tillegg kommer fire overleger som er lønnet av Kreftforeningen. Randi Nygaard mener at bemanningen på området minst må dobles.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere