De siste dagene har et kjedebrev gått som en farsott over Facebook. Folk har lagt ut kjedebrevet som oppfordret venner til å like og kommentere meldingen i løpet av 24 timer. En like = 1 krone til Barnekreftforeningen. En kommentar = 5 kroner til Barnekreftforeningen.

Les også: Barnekreftforeningen kan takke en kvinne fra Sarpsborg for at de hittil har fått inn svimlende 4,5 millioner kroner

Seks millioner

Torsdag formiddag hadde Barnekreftforeningen fått inn 6 millioner kroner.

– Bare det siste døgnet har det kommet inn én million kroner, sier kommunikasjonsrådgiver Anja Haug Tronrud i Barnekreftforeningen til TV 2.

Aksjonen har først og fremst gått blant privatpersoner, men store organisasjoner som Høyre og DNB har også vært med.

Les: DNB har samlet 140.000 kroner til Barnekreft-foreningen på syv timer

I skrivende stund har DNB tre timer igjen av sin utfordring. Det er liket 45.000 ganger og kommentert 29.700 ganger. Det betyr at DNB nærmer seg 200.000 kroner i støtte til Barnekreftforeningen.

Forskning på barnekreft

Barnekreftforeningen er en frivillig, landsdekkende organisasjon som drives av foreldre som har eller har hatt barn med kreft. Barnekreftforeningen har sitt sekretariat i Oslo og består av 14 fylkesforeninger. Disse foreningene har egne selvstendige styrer som arbeider frivillig for familiene.

Barnekreftforeningen bygger opp et eget forskningsfond. På barnekreftdagen, 15. februar, delte foreningen i år ut over 8 millioner til forskning på kreft hos barn og unge.

- Barnekreft er noe annet enn voksenkreft og derfor er det essensielt at det drives egen forskning på dette. Derfor er det også så fantastisk hvilke muligheter disse midlene gir oss, sier styremedlem Leif Erling Krohn i Barnekreftforeningen Oslo og Akershus.