Gå til sidens hovedinnhold

Barnekreftforeningen kan takke en kvinne fra Sarpsborg for at de hittil har fått inn svimlende 4,5 millioner kroner

Jessica Larsen (41) kunne aldri drømme om at det skulle bli så stort da hun første gang postet statusen på Facebook som har tatt helt av på nett.

– Vi er selv medlem i Barnekreftforeningen, så vi tenkte at det hadde vært helt topp å gjøre det samme i Norge. Derfor kopierte jeg teksten, men endret til Barnekreftforeningen i Østfold, forteller Larsen til TV2.

Utfordringen som sendes venner, er at den som utfordrer skal betale en krone til Barnekreftforeningen for hvert liker-klikk man får, og fem kroner for hver kommentar.

Bakgrunn: Kjedebrev har gitt millioninntekt til Barnekreftforeningen

Sønnen fikk kreft

I 2014 fikk sønnen hennes Jesper (11) den kreftliknende blodsykdommen LCH, Langerhans-celle histiocytose, som behandles av kreftleger med cellegift.

– Den støtten vi har fått av Barnekreftforeningen i Østfold er helt enorm. De har støttet både Jesper, søsknene hans og hele familien. De har gitt oss mange lysglimt i hverdagen og det var utrolig viktig i en tøff tid, sier Larsen.

Jesper er heldigvis blitt helt frisk, men hvert år får cirka 150 barn under 15 år kreft i Norge. Pengene skal komme dem til gode.

Les også: Jan-Erik Larsen lagt inn med alvorlig blodpropp - nå advarer han på Facebook

Helt overveldende

Barnekreftforeningen er utrolig takknemlig for hva aksjonen har gjort for dem, og beskriver det som både fantastisk og overveldende.

- Det at noen startet dette som en god ide, ønsket å gi penger til Barnekreftforeningen og at det ble en så stor aksjon, er utenfor vår rekkevidde å forstå, sier fagsjef for Barnekreftforeninge, Britt Ingunn Wee Sævig til Nettavisen tirsdag kveld.

Pengene som har kommet inn skal øremerkes til forskning.

- Det forskes for lite på kreft hos barn og ungdom i Norge og midlene kommer til å gå til forskning på kreft hos denne pasientgruppen, hvor ett av områdene blir forskning på hjernesvulst, avslutter Sævig.

Les også

Hun overlevde atombomben i Hiroshima - nå raser hun mot Norge

Har du fått med deg siste nytt fra Paradise?

Kommentarer til denne saken