Mandag omtalte VG nyheten om at flere jenter var blitt hengt ut og grovt hetset på det lukkede Facebook-forumet «Mannegruppa Ottar».

En av dem var den kreftrammede 20-åringen Ingrid Jackson. Hun var rammet av kreft da hun var 17 år, noe hun også har omtalt på sin blogg.

I forumet ble det blant annet skrevet følgende, ifølge avisen:

«Ingrid Jackson ser ut som ei som har blitt voldtatt minst to ganger.»

«Tragisk dame, men fitte er fitte, så etter et par pils så ryker nok dessverre hun også...»

«Grisesminka knulledokke! Skulle vært straffepult en måned med slapp øl-tiss.»

Ifølge VG var det den negative omtalen av gruppen i media som førte til at noen av de 38.000 medlemmene i gruppen startet en innsamlingsaksjon for Barnekreftforeningen.

Ifølge avisen det samlet inn over 180.000 kroner på litt over ett døgn.

Etter at innsamlingsaksjonen var i gang kom det flere negative kommentarer, og Barnekreftforeningen stengte dermed innsamlingen.

– Det er ikke noe vi kan assosieres med. Vi regner med at de aller fleste er normale, oppegående mennesker som har donert av gode grunner. Da er det trist at aksjonen har en slik bakgrunn, sier styreleder i Are Rasmussen til VG.

Det var adminstrator av «Mannegruppa Ottar» som tok initiativ til innsamlingsaksjonen.

– Jeg var ikke klar over at Jackson har hatt kreft da jeg valgte formålet. Jeg får en vond smak i munnen når jeg hører at det også ble trukket fram i gruppa. De som har gjort det har ingenting hos oss å gjøre, sier Kay Erikssen til VG.

Erikssen forteller også at det er trist at Barnekreftforeningen ikke vil ta imot mer pengestøtte fra «Mannegruppa Ottar».