Gå til sidens hovedinnhold

Barnevernet brøt loven da dømt overgriper fikk flytte inn hos småbarnsfamilie

Fylkesmannen konkluderer at barnevernet brøt loven på flere punkter da en dømt overgriper fikk flytte inn hos en familie hvor han i to år misbrukte stedatteren.

En av fylkesmennene i Norge iverksatte gransking av saken i august, og konklusjonen er at kommunens barnevernstjeneste sto bak en rekke kritikkverdige forhold og fire lovbrudd, skriver Aftenposten.

Barnevernslederen i kommunen beklager saken på det sterkeste.

Den pedofile mannen begikk grove seksuelle overgrep mot stedatteren i to år etter at barnevernet i 2012 baserte seg på en vurdering fra en psykolog som ga grønt lys for at mannen kunne flytte inn.

– Jeg anså det lite sannsynlig at han ville begå incest ut fra situasjonen slik den var. Men han har altså greid å bløffe alle sammen. Det beklager jeg på det sterkeste, sa han i et intervju med avisen i november.

LES også: - Pedofile får lettere soning

Moren til jenta fikk ikke vite at samboeren var tidligere straffedømt for seksuelle overgrep mot barn. Overgrepene mot datteren ble avslørt i 2014, da var jenta sju år.

Mannen ble nylig dømt til 17 års forvaring i Borgarting lagmannsrett. Saken ble anket til Høyesterett, som behandlet straffeutmålingen denne uken. Dommen er foreløpig ikke avsagt.

Les også

Barnevernet får medhold i 86 prosent av sakene

Les også

Åtte barnevernssaker til Strasbourg

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken