RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barnevernsleder dømt for sex-misbruk

Lederen for en privat barnevernsinstitusjon på Hadeland er dømt til ett års fengsel for seksuelt misbruk av en mindreårig jente.

Retten mener hendelsen er svært alvorlig, siden jenta tidligere i livet har vært utsatt for overgrep. Dette var grunnen til at hun bodde på barnevernsinstitusjonen, melder VG Nett.

Overgrepet på den 15 år gamle Oslo-jenta skjedde i november 2002. Etter overgrepet har hun forsøkt å ta sitt eget liv, og hun ble senere innlagt på psykiatrisk sykehus.

Mannen nektet all straffskyld da saken mot ham startet i Hadeland og Land tingrett forrige onsdag.

Jenta forklarte i retten at tiltalte under en kjøretur sa at han frøs på hendene, og ville varme dem på magen hennes. Det hele utviklet seg, men de to skal ifølge jenten ikke ha hatt samleie. Tiltalte på sin side, har forklart at de to hadde en hyggelig kjøretur, og at jenten ble utsatt for en blotter under et toalettbesøk på en bensinstasjon der de stanset.

Barnevernslederen ble dømt for seksuell omgang med en mindreårig, samt å ha skaffet seg seksuell omgang ved misbruk av sin stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold. 57-åringen må også betale jenta 50 000 kroner i oppreisning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere