RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Basehopper omkom i Lysefjorden

(Illustrasjonsfoto: Scanpix)
Sist oppdatert:
En basehopper gikk i bakken under et mislykket hopp i Kjerag i Rogaland. Mannen omkom momentant.

Hovedredningssentralen i Sør-Norge og Rogaland politidistrikt igangsatte en større redningsaksjon, etter at en basehopper ble meldt savnet etter et mislykket hoppforsøk ved Kjerag i Rogaland.

- Vi fikk melding om at hopperen ble funnet omkommet klokken 16.26. Den omkomne blir nå fraktet bort fra stedet, sier Sølve Hovden ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge.

Han reagerer på at VG Nett meldte at hopperen var død hele 15 minutter før helsepersonell på stedet kunne bekrefte dette.

- Slikt får stå for deres egen regning. Opplysninger av en sånn art bør komme fra politiet eller redningsmannskaper, sier Hovden.

Både et Sea King redningshelikopter og et helikopter fra luftambulansen ble sendt til stedet.

Kjerag ligger ved bunnen av Lysefjorden, og fra Kjeragsplatået er det over 1000 meter fritt fall rett ned i fjorden. Stedet er svært populært blant basehoppere, og det har vært flere ulykker i fjellveggen. Så sent som i juni i år ble en kvinnelig hopper skadet da hun landet på en hylle i fjellveggen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere