RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bassengbløffen til Jens

Foto: Tom Erik Holland/Telemark Arbeiderblad
Sist oppdatert:
Høyre kjempet gjennom byggingen av svømmeanlegget. Så kom Jens Stoltenberg og tok æren.

- Heldiggris!

Det sier Karin Mathiesen (H) i Telemark fylkeskommune.

For fem år siden var hun leder for Hovedutvalg for kultur og undervisning. Sammen med resten av representantene på borgelig side kjempet hun gjennom nedleggelse av den gamle svømmehallen i Skien til fordel for bygging av et helt nytt anlegg.

Arbeiderpartiet i Skien stemte mot nedleggelsen.

- Vi måtte stenge det fordi det var helsefarlig å oppholde seg i svømmeanlegget både for ansatte og brukere, men Arbeiderpartiet mente det bare kunne flikkes på. Å holde det åpent ble til og med en kampsak for dem i valgkampen, fortelle Mathiesen.

Til overmål var regjeringen på den tiden også borgerlig.

Tok æren
Men til tross for at Arbeiderpartiet heller ville flikke på det gamle anlegget enn å bygge nytt, stilte statsminister Jens Stoltenberg (Ap) på dagens åpning for å sole seg i glansen. For ham betyr åpningen at enda ett svømmebasseng er fylt.

Eller som han sa i talen på en ordførerkonferanse:

- Frie inntekter er ikke tall på et papir. Det er flere hoder og hender i eldreomsorgen, det er nye skolebygg og det er svømmebasseng med vann.

Åpningen i Skien kunne ikke passet statsministeren bedre. Og det bar åpningstalen preg av. Der sa han, ifølge ta.no, følgende:

- Regjeringen gikk til valg på at vi skal fylle vann i bassengene, og det har vi gjort.

Det ble fulgt opp i en pressemelding der han sier:

- Svømming er både lek, idrett og viktig kunnskap. Regjeringen satser på gode velferdstilbud som basseng, barnehager og eldreomsorg, og det er flott å se at kommuner følger opp.

Og statsministeren hoppet ikke bare bukk over Arbeiderpartiets kamp for å flikke på det gamle anlegget. han lovpriste sågar nysatsingen.

- Stoltenbergs tale var fin den. Han sa det ikke var nok med et hull i bakken, men at man trengte noe alle kunne bruke. Noe for unge, for gamle og for idrettsutøverne. Han sa også at de har åpnet mange andre svømmehaller, men det er jeg mer skeptisk til, sier president Per Rune Eknes i Norges Svømmeforbund.

Ikke ett ord til takk til verken Mathiesen eller de andre i Skien Høyre som kjempet svømmehallen gjennom mot Arbeiderpartiets stemmer.

Ikke ett ord til takk til den regjeringen som hadde makten da beslutningen ble tatt.

Fylkesstyret
Mathiesen, som var sentral i planleggingen og gjennomføreingen av anlegget, fikk ikke engang vært på åpningen av svømmehallen statsministeren tok æren for. Hun måtte stille på Fylkestingsmøte i Telemark.

- Uflaks. Men denne saken viser jo nettopp at flaksens og uflaksens sol ikke nødvendigvis skinner på dem som fortjener det. Når det er sagt kan du få med at dette har vært et unikt samarbeid mellom kommunen og fylkeskommunen, og at Ap har støttet byggingen av anlegget når vi først fikk tvunget gjennom vedtaket, sier Mathiesen.

«Rødgrønne midler»
Ordfører Rolf Erling Andersen (Ap) innrømmer at vedtaket om bygging av svømmehallen ble gjort av et Høyre-dominert kommunestyre, men han mener bevilgningsvedtaket ble gjort av det Arbeiderparti-dominerte kommunestyre som har makten i dag.

- I Skien har flere gode krefter, også Høyre, gjort en innsats. Ordfører Rolf E. Andersen er en av dem har ventet på rødgrønne midler for å finansiere denne hallen, sier statsminister Jens Stoltenberg til Nettavisen.


Nettavisens kunnskapsquiz: Vinn flotte premier hver dag

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere