RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bastø Fosen innstilt: Folk kom ikke i land fra to fulle ferjer i Moss


STOPP: Bastø Fosen-ferjene får ikke lagt til kai i Moss, der tekniske problemer gjør at ferjelemmen ikke kan settes i rett posisjon. Dermed er svært mange passasjerer og bilister låst om bord i ferja.
STOPP: Bastø Fosen-ferjene får ikke lagt til kai i Moss, der tekniske problemer gjør at ferjelemmen ikke kan settes i rett posisjon. Dermed er svært mange passasjerer og bilister låst om bord i ferja. (TB-tipser)
Sist oppdatert:
Tekniske problemer på ferjeleiet i Moss gir store problemer for ferjetrafikken.

Siste oppdatering: Klokken 18.45 fredag kveld forteller Bastø Fosen-passasjerer til tb.no at ferja har snudd og vendt tilbake til Horten, etter problemene med ferjeleiet i Moss.

Tekniske problemer med ferjeleiet i Moss gjør at all trafikk mellom Horten og Moss er stengt fredag kveld. Alle anbefales å kjøre E18 via Oslo, og unngå Oslofjordtunnelen, skriver Tønsbergs Blad.

Det er Vegtrafikksentralen Øst som melder om stengningen på Twitter. Det samme gjør Bastø Fosen på sin hjemmeside. 

- Ikke velg tunnelen

Trafikkoperatør Mari Orrestad ved Vegtrafikksentralen Øst understreker at det neppe er lurt for bilister å velge Oslofjordtunnelen i stedet for hele omveien via Oslo.

Årsaken er at Elgskauåstunnelen blir oppgradert, og det gir lange ventetider. Alle kjøretøyer lengre enn 12 meter må uansett velge omkjøring via Oslo.

- Vi vet ennå ikke hvor lenge stengingen av ferjekaien i Moss varer, sier trafikkoperatør Orrestad.

Moss Avis skriver at biler som var med østgående ferje før kaien ble stengt var låst om bord. En annen ferje hadde kurs for Moss.

Passasjerer på én av ferjene raser mot Bastø Fosen (+), og servicenivået de opplever om bord.

Kamilla Omsted sier til TB at hun tok ferja fra Horten klokka 16 – og at den vendte baugen mot Vestfold-sida først klokka 18.45.

Bastø Fosen: - Vet ikke når den åpner

- Jeg kan ikke si noe om når feilen er rettet, sier administrerende direktør Øyvind Lund i Bastø Fosen.

- Det er jo sånn at det ene ferjeleiet er under oppgradering, og så har det oppstått en teknisk feil på det andre som var i drift. Vi får ikke kjørebrua til å virke, sier Lund til Moss Avis ved 18.15-tiden fredag kveld.

Statens vegvesen startet oppgraderingen av det ene ferjeleiet i Moss 1. november, som igjen har ført til at strekningen trafikkeres med fire ferjer.

- Vi har varslet Statens vegvesen som eier ferjeleiet, og både våre reparatører og veivesenet har sendt ut folk. Vi vet foreløpig ikke hva som er feil, og jeg kan ikke si når ferjetrafikken er oppe og går igjen, sier Lund.

Det ligger nå én ferje full av biler og passasjerer ved kaia i Moss, og én ferje er også på vei over til Moss. Men foreløpig er det altså ingen mulighet for å legge til kai i Moss.

Samtidig som bilistene blir oppfordret til å velge omkjøring via Oslo, har Statens vegvesen besluttet å stenge sørgående løp i Nordbytunnelen på E6 ved Vinterbro. I tillegg til den vanlige utferdstrafikken fredag, er det mye transport av militære kjøretøyer etter at NATO-øvelsen Trident Juncture sørover.

Les flere nyheter fra Vestfold i Tønsbergs Blad!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere