RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SAVNET: Ambulansehelikopter ved Seljordsvannet i Telemark, der én personer fortsatt er savnet etter at en båt med seks personer ombord kantret torsdag ettermiddag. To personer er meldt omkommet.
SAVNET: Ambulansehelikopter ved Seljordsvannet i Telemark, der én personer fortsatt er savnet etter at en båt med seks personer ombord kantret torsdag ettermiddag. To personer er meldt omkommet. Foto: Gjermund Midtbø / Vest-telemark Blad (NTB scanpix)

To bekreftet omkommet etter båtvelt – én fortsatt savnet

Sist oppdatert:
Båt med seks personer kantret i Seljordsvannet torsdag ettermiddag.

19-åringen som ble fraktet til Rikshospitalet i Oslo med livstruende skader er nå meldt død.

Fra før av er en 20 år gammel mann også bekreftet omkommet.

– To unge menn, 19 og 20 år gamle, fra ulykken ved Seljordsvannet i ettermiddag er tatt imot ved Oslo universitetssykehus. Begge er nå dessverre bekreftet omkommet, sier pressekontakt Anders Bayer ved Rikshospitalet til Nettavisen.

Det var en båt med fem elever og en lærer kantret ved Manheimstrondi i Seljordsvannet torsdag ettermiddag. Politiet fikk melding klokken 14.40.

Fortsatt én person savnet

Det er fortsatt én person som er savnet. Leteaksjonen pågår med store styrker fra politiet og Sivilforsvaret.

– Aksjonen pågår fortsatt og vi søker nå med miniubåt på stedet. Det er store områder som skal søkes gjennom, sier operasjonsleder Jan Olaf Jansen i Sør-Øst politidistrikt til Nettavisen.

– Vi fortsetter med full styrke, understreker han.

(Saken fortsetter under bildet.)

BÅT MED SKOLEELEVER KANTRET: Leting pågår etter én person som fortsatt savnet etter at en båt med med fem elever og en lærer kantret i Seljordsvannet torsdag ettermiddag.


Politiet sa til Nettavisen tidligere i dag at to elever og en lærer ble meldt savnet etter kantringen.

- En person er funnet i vannet og er brakt opp på land. Vedkommende er tatt under behandling på stedet. Status er ukjent, sa redningsleder Jan Lillebø ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til Nettavisen klokka 15.30.

Ikke redningsvest

Ingen av de seks personene i båten, hadde redningsvest, sier redningsleder Jan Lillebø ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Lillebø sier til Nettavisen at elevene skal ha vært ungdom.

– Vi har tre helikopter på vei til stedet i tillegg til politi, ambulanse, Røde Kors og mannskaper fra brannvesenet, sa operasjonsleder Jan Olaf Jansen i Sør-Øst politidistrikt til TA kort tid etter ulykken.

SELJORD: Seljordsvannet ligger i Telemark.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere