RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Båt med ni om bord veltet

Sist oppdatert:
En gummibåt med ni personer om bord gikk fredag rundt i Storseisundet ved Averøy i Møre og Romsdal. En stor redningsaksjon er iverksatt.

- En person har kommet seg på land, mens en person klamrer seg til båtens kjøl. De resterende sju ligger i sjøen og klarer ikke å komme seg på land på grunn av grov sjø, opplyser politimester Arnstein Nilssen ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt til TV 2.

Stor styrke
Nilssen opplyser at ambulanse og politi er på stedet.

- I tillegg er både et Sea King-redningshelikopter, en luftambulanse, en redningsskøyte, samt flere andre rekvirerte båter på vei til stedet, sier Nilssen til TV 2 Nettavisen.

Politimesteren opplyser at politiet fikk melding om båtvelten klokken 12.05.

- Stedet båten gikk rundt, ligger nær land. Men det er grov sjø og det er vanskelig for de som er i vannet å komme seg i land, sier Nilssen.

Dykkere
De ni var på en dykkertur i regi av Strømsholmen sjøsportsenter. Båten som ble brukt, er en 20 fot lang båt av merket Polarsirkel. Den er bygd i PVC-materiale og er ikke av oppblåsbar type.

- Det er en veldig solid arbeidsbåt som er synkefri og har selvlensende dekk, sier daglig leder Olav Magne Strømsholm ved Strømsholmen sjøsportsenter til TV 2 Nettavisen.

Firmaet har arrangert dykkerturer i over 20 år. Strømsholm er i Svolvær og hadde ikke full oversikt over hva som hadde skjedd da TV 2 Nettavisen snakket med ham.

- Alt tyder på at det har skjedd en ulykke i en eller annen form, sier Strømsholmen.

Ulykken skjedde ved broa i Storseisundet like ved Atlanterhavsveien ved Averøy i Møre og Romsdal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere