RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Båt med turister sank i Finnmark – en omkom

En båt med fisketurister kantret søndag under en tur på sjøen utenfor Mehamn i Finnmark. En person er bekreftet omkommet.
En båt med fisketurister kantret søndag under en tur på sjøen utenfor Mehamn i Finnmark. En person er bekreftet omkommet. Foto: Are Olaussen (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Både SeaKing, politi og ambulanse rykket ut til kaia i Mehamn i Finnmark.

Søndag ettermiddag, like før klokka halv to, fikk politiet melding om at det har vært en båtulykke ved Mehamn, nordvest for Nordkyn.

- En person er bekreftet omkommet. Politiet har så langt ikke fått bekreftet identiteten til den omkomne. Pårørende vil bli varslet så snart identiteten er brakt på det rene, forteller operasjonsleder Eigil Henninen til Finnmarken i en pressemelding.

Totalt var det seks personer i turfølget, samtlige skal ha vært utenlandske statsborgere.

Turister på fisketur

Etter det Finnmarken kjenner til var det en båt med fisketurister som kantret ute på sjøen. Da ulykka inntraff var det fint vær i Mehamn, men ganske kraftige vindrosser fra sør.

Kommunens kriseteam er koblet inn, bekrefter fungerende rådmann i Gamvik, Heidi Hansen. Hun legger til at de ennå ikke har fullstendig oversikt over ulykka.

Samtlige leger på Nordkyn sto klare på kaia for å ta imot de involverte i ulykka. SeaKing ble parkert på Mehamn lufthavn rundt klokka 15.

Kommenterer ikke detaljer

Politiet vil ikke kommentere detaljer rundt ulykka, verken nøyaktig hvor den skal ha skjedd eller hvor mange personer som er innblandet.

- Vi foretar en del undersøkelser i forbindelse med uhellet, men forløpig vil jeg ikke gi noen kommentarer om detaljer, sier Henninen til Finnmarken.

Les flere saker fra Finnmarken her!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere