Båt til 12 mill. sank

Dagen etter at luksusyachten til 12 millioner kroner var hentet hos importøren, sank den utenfor Arendal.

25.05.06 15:41

Båten, en Fairline 58, har en verdi på 12 millioner kroner. Eieren og en mannsperson til var i ferd med å frakte den hjem til Stavanger, da de gikk på grunn utenfor Arendal.

Meldingen om at millionbåten var gått på grunn kom inn til Hovedredningssentralen for Sør-Norge klokken 18.42 onsdag kveld.

Sank fort
- Vi mottok nødmelding på VHF om at en Fairline 58 tok inn vann og var i ferd med å synke ved Jerken Øst for Arendal, forteller redningsmann og skipper Petter Kristoffersen på Redningsskøyta «Odd Godager» i Arendal.

Ti minutter senere var de to om bord kommet seg over i gummibåten, som raskt viste seg å være defekt. Heldigvis var redningsskøyten «Odd Godager» allerede på plass og fikk reddet to mann over fra den raskt synkende gummibåten.

19.09, en knapp halvtime etter den første nødmeldingen, var den splitter nye luksusyahchten sunket til bunns.

- Dette er bare en av flere nye topp moderne millionbåter full av high-tec navigasjonsutstyr som dundrer på grunn eller land og totalhavarerer, sier informasjonssjef Ingvar Johnsen i Redningsselskapet.

Hentet dagen før
Den forliste båten var overtatt fra importøren dagen før, og var på vei til sin hjemmehavn i stavangerområdet.

– Folk ser ut til å forlate det sunne sjøvettet i land og sette sin lit til at moderne elektronikk skal gjøre jobben for dem. Den stadig økende farten, båtstørrelsen og antallet båter gjør oss og andre båtførere engstelige for utviklingen, sier Ingvar Johnsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.