Båter for fattigfolk

Markedet er fullt av båter for den som nærmest er pengelens. Vi har oversikten.

16.06.06 15:16

TV 2 Nettavisen har sjekket markedet for båter under 10 000 kroner.

Er du nevenyttig kan du til og med tjene penger på en gammel holk. Det finnes mange fullgode båter som med en del innsats kan bli verdifulle og spennende prosjekter.

Mange drømmer om båt, men har gitt opp når de har sett prisene. Leter man i markedet er det ikke vanskelig å finne fullgode ferie- og landstedsbåter for nesten ingen ting.

Se bildene nederst i artikkelen

Tresnekker
Hovedtyngden av rimelige, gode båter, er tresnekker, Sørlandssnekker eller mindre sjarker som har levd noen år. Mange er velholdte og med solid motor. Fartsområde 5- 8 knop. Med dieselforbruk som nærmest ikke merkes på lommeboken. Forsikringen dreier seg om en tusenlapp i året.

Men sjølivet er det samme, og naturen og utsikten nesten bedre i en snekke i 6 knops fart enn i en millionbåt som koster like mye i årlig forsikring som snekke gjør i innkjøp

Plastbåter
Det finnes en rekke fine plastbåter for påhengsmotorer på billigmarkedet. Gamle Rana, With og Halco. Alle glimrende sjøskrog og gode solide båter.

Men pass på. Disse selges lynkjapt på nett.

Det er viktig å sjekke plastbåtene for osmose og alvorlige skader i glassfiberkonstruksjonen. Ofte er det vanskelig å se fordi eierne har lakkert båten.

Plastbåtene må som regel ha en motor på 20 – 30 hester. Det kan hende at budsjettet ryker på en slik. Noen selges med motor. Det er ofte et risikoprosjekt. Men har du litt peiling, så prøv.

Robåt
Gode prammer og robåter finnes det mange av. Noen virkelig vakre og med særdeles godt håndarbeid. For mange er lykken bare å komme seg på sjøen eller ut på vannet. En rotur er sunt både for kropp og sjel.

Se opp for lokketilbud
Internet er fullt av lokketilbud. På finn.no er det 450 båter i kategorien under 10 000 kroner – men bare halvparten er reelle billigbåter. De øvrige er triksing med søkeord, utbud på auksjon og gummibåter som knapt bærer mer enn to unger eller en voksen mann.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.