Gå til sidens hovedinnhold

Båttyv valgte feil offer

Tyven fikk seg en gedigen overraskelse da han stjal påhengsmotoren til direktøren i firmaet som selger et nyutviklet sporingssystem.

Ikke mange timene etter at en 9,9 hk påhengsmotor ble stjålet fra en liten gummibåt utenfor Ulvøya, peilet eieren seg fram til motoren. Påhengeren befant seg på andre siden av Oslo-fjorden, nærmere bestemt i en garasje tilhørende en enebolig på Snarøya.

Uflaks
Mandag kveld kunne bedriftslederen og hans kollega, med peileutstyr i hånden, vise politiet eksakt hvilken bygningen tyvegodset befant seg i.

- Tvyen hadde uflaks som stjal akkurat min motor! Jeg satte peileutstyret vårt på båt og motor nærmes som en kuriositet. Det er jo ikke vanlig at folk putter sporingssystemer på så små båter, som regel er det noe mer kostbart utstyr som sikres på denne måten, sier administrerende direktør Morten Wiese i Electronic Tracking Systems AS.

Overrasket
Ifølge Wiese virket Snarøya-beboeren svært overrasket over å få politiet døra.

Politiet i Asker og Bærum hadde en lett jobb med å oppklare saken.

- Ja, vi fant igjen en båtmotoren på Snarøya som følge av et eieren hadde peilet seg fram til den, sier politibetjent Petter Huse til TV 2 Nettavisen.

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley