RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

BBC-dokumentar om ubåtvraket

Foto: TV 2
Sist oppdatert:
Fredag kveld sendte BBC en dokumentar om ubåtvraket i havet utenfor Fedje. I går samlet en aksjonsgruppe seg på fergekaien for å kreve fjerning av vraket.

(iBergen.no) Aksjongruppen, som samlet mer enn tre hundre mennesker på fergekaien på Fedje i går, besto av både politikere fra Hordaland og innbyggere på Fedje. De var på plass for å slutte opp om kravet om at vraket av U 864 må heves og kvikksølvet fjernet fra havbunnen, skriver Bergens Tidende.

Ubåten ble senket i havet utenfor øya Fedje i Nordordland på slutten av 2. verdenskrig. Det ligger på 150 meters dyp og inneholder 65 tonn kvikksølv, noe som gjør det til en miljøbombe. Kystverket har tidligere anbefalt å tildekke vraket, noe som ikke har falt i god jord hos øyas innbyggere.

- Vi ønsker å bo ved kysten og kunne høste av rent hav. Og vi ønsker at barna våre skal kunne gjøre det same. Vi krever at kvikksølvgiften blir fjernet - og fjernet raskt, sa en av kvinnene i aksjonsgruppen under markeringen i går kveld til stormende applaus, ifølge BT.

Og diskusjonen vekker internasjonal oppsikt. I beste sendetid fredag kveld sendte BBC en 2 timers dokumentarfilm om vraket. Også International Herald Tribune omtalte i går ubåtvraket i en omfattende artikkel.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere