*Nettavisen* Nyheter.

Bedrageri-tiltalte Farmen-Mads skylder millioner etter konkurs

MÅTTE DRA FRA GÅRDEN: Mads Fosdal (28) måtte forlate «Farmen» fordi han skal møte som tiltalt i en rettssak.  Foto: (TV 2)

Privat gjeld på 4,7 millioner kroner, to konkurser, bedrageritiltale og påfølgende Farmen-exit, slik har året til Mads Fosdal (28) vært.

25.11.15 22:10

28 år gamle Mads Fosdal fra Bærum var på manges lepper etter å ha stått for årets første krangel i TV 2-programmet Farmen, og for å ha hatt en liten reality-romanse med Farmen-deltaker Marte Søreide (23).

Det ble mye tårer på skjermen da seerne i slutten av oktober fikk se Fosdal trekke seg fra det populære programmet.

Bakgrunnen for at han trakk seg var at han er tiltalt for bedrageri for til sammen 2,4 millioner kroner, samt at rettssaken skulle gå mens innspillingen fortsatt pågikk. Rettssaken ble senere utsatt.

Til de andre deltakerne fortalte han ikke årsaken til exiten.

Les også: «Farmen»-Mads trekker seg

Tiltalen var ukjent for TV 2

TV 2 fikk ikke vite om bedrageritiltalen mer enn et par dager før Fosdal trakk seg fra programmet.

Tiltalen ble tatt ut 16. april i år. Castingen til det populære TV 2-programmet gjøres om våren.

Torsdag må 28-åringen møte i Nedre Romerike tingrett i Lillestrøm, tiltalt for å ha svindlet til seg biler ved å forfalske innbetalinger for til sammen nesten 2,4 millioner kroner.

Ifølge politiet skal Fosdal ha sendt falske bankkontoutskrifter som dokumentasjon på at han hadde betalt for fire luksusbiler som han så skal ha fått overlevert.

Les også: TV-seerne raser mot TV 2s avsløring om «Farmen»-Mads

Erkjenner ikke straffskyld

I tillegg skal han ifølge tiltalen ha fått to andre personer til å overføre 2.500 kroner hver for dykkerflasker han hadde annonsert på Finn.no. Han skal aldri ha hatt som intensjon å sende dykkerflaskene, mener påtalemyndigheten.

Når 28-åringen møter i retten vil han ikke erkjenne straffskyld. Hvordan han forklarer dette, vil hans forsvarer – Niels-Christian Schelver Petersen – ikke si noe om.

– Han erkjenner ikke straffskyld, og kommer til å forklare seg om dette i retten. Jeg tror ikke jeg skal forskuttere det, sier advokaten.

Privat gjeld på 4,7 millioner

Tidligere i år ble Fosdal begjært personlig konkurs på grunn av at han ikke klarte å betale forfalte lån, står det i konkursinnberetningen.

Konkursboets bestyrer – Erik Sandtrø – skriver i innberetningen at en vesentlig del av Fosdals problemer skyldes mislykkede aksjehandler.

– Samtidig ser det ut til at han har hatt et for høyt forbruk i forhold til egen inntekt. Det kan se ut som om Fosdal har lånt penger av privatpersoner, men at et høyt forbruk har gjort at han ikke har kunnet gjøre opp sin gjeld, står det videre.

Konkursene har ingenting med straffesaken mot ham å gjøre.

– Krevende

Bobestyrer skriver også at arbeidet med konkursboet var krevende.

– Fosdal har gjentatte ganger gitt uriktige opplysninger om sin private virksomhet og virksomheten i Fosdal Capital Management, både til konkursrekvirenten og i møter med bostyre. Dette har vært svært tidkrevende og har komplisert bobehandlingen.

Etter en samlet vurdering kom bobestyrer fram til at Fosdals totale private gjeld etter konkursen var på snaue 4,7 millioner kroner.

– Det var ikke penger å dele ut til kreditorene, for å si det sånn, forteller Sandtrø til Nettavisen.

– Grunnlag for å ilegge konkurskarantene

Også Fosdals firma, Fosdal Capital Management, gikk konkurs tidligere i år.

Selskapet – som skal ha drevet med import og salg av bildeler – begjærte seg selv konkurs.

I denne innberetningen kommer det fram at bobestyrer – også her Sandtrø – skal ha anmeldt selskapet for brudd på regnskapsloven. Hvor denne anmeldelsen står i dag, er ukjent for Nettavisen.

Det skal ifølge ham aldri ha blitt levert inn regnskap.

Den samlede gjelden til selskapet etter konkursen er på rundt 350.000 kroner.

Etter å ha arbeidet med de to konkursboene mener bobestyreren at det er grunnlag for å ilegge konkurskarantene.

Nettavisen har gjort flere forsøk på å få Mads Fosdal til å kommentere tiltalen og konkursene, men han vil ikke gi noen kommentar, opplyser hans advokat.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.