RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bedre for brannofre

Sist oppdatert:
Faren er over for de to guttene som ble alvorlig brannskadet på speidernes landsleir i går. Skadene er nå lette og tilstanden stabil.

Guttene ble overført til Haukeland i formiddag. Sykehuset har spisskompetanse for behandling av brannskader.

- Tilstanden er nå stabil og skadene betegnes som lette. De ligger på brannskadeavdelingen, sier informasjonssjef Mona Høgli ved Haukeland Universitetssykehus til TV 2 Nettavisen tirsdag kveld.

Helte på rødsprit
12-åringene fikk alvorlige brannskader på bryst og ansikt da de helte rødsprit på et bål da de ville lage mat mandag. Guttene deltok på speiderleiren Fri:05 i Eidskog. De ble først sendt til Ullevål universitetssykehus i ambulansehelikopter.

Generalsekretær Tore Torstad i Norges speiderforbund opplyste tidligere i dag til TV 2 Nettavisen at guttene ble flyttet til sykehuset i Bergen.

- Godt humør
Politiet gjorde undersøkelser på ulykkesstedet kort tid etter hendelsen. Generalsekretær Torstad sier saken ikke er politianmeldt. Ledelsen for speiderleiren har har snakket med politiet, og de ser på hendelsen som et uhell, sier han.

Torstad sier han også har snakket med en av foreldrene til guttene. En annen av foreldrene er leder på leiren.

- Begge guttene er heldigvis i godt humør til tross for det som har skjedd. Skadene er omfattende, men tilstanden deres er stabil. De to har sovet litt, og ingen av dem har problemer med pusten, sier Torstad.

Ikke mer bål-mat
Norges speiderforbund har tatt hendelsen alvorlig. De har snakket med lederne på leiren og bedt dem være ekstra på vakt når barna skal bruke rødsprit for å lage mat.

- Lederne skal alltid være sammen med speiderne når de bruker rødsprit. Det er ledernes ansvar hele tiden, sier Torstad.

- Aktiviteten ved å lage mat på bål ble etter planen avsluttet i går, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere