Gå til sidens hovedinnhold

Befølte jente på overnatting

Mannen (39) befølte stedatterens venninne. Nå har han fått sin dom.

Det var i mai i fjor at mannen befølte den da 11 år gamle jenta.

Jenta var venninne med hans egen stedatter, og var på overnattingsbesøk hos familien da overgrepet skjedde.

Nå har Øvre Romerike tingrett dømt mannen til 30 dagers fengsel, for å ha foretatt en seksuell handling med den mindreårige jenta.

Jenta ringte til moren
På den aktuelle kvelden hadde den 39 år gamle mannen drukket en del alkohol, ifølge dommen. Hans samboer sovnet etter hvert foran tv-skjermen, og mannen gikk så inn til jentene for å si godnatt.

Da han kom inn på rommet, ba jenta som var på besøk om å bli kilt på armen fordi hun ikke fikk sove. Mannen satte seg derfor ned på kne ved senga som jentene lå i, og kilte henne på armen og langs beina.

Men han klemte henne også på baken, og befølte henne i skrittet ved to anledninger. Det hele endte med at 11-åringen ropte, og mannen forlot rommet.

Jenta kontaktet da sin mor, som kom og hentet henne. Hun ringte også til politiet.

- Måtte kunne ha tillit
Mannen selv hevder at det var tilfeldig at han befølte jenta i skrittet, og i rettssaken erkjente han ikke straffskyld. Retten tror derimot ikke på mannen.

«Retten fester ikke lit til tiltaltes forklaring om at han kanskje hadde sovnet og at han tilfeldigvis kunne ha kommet bort i pikens skritt fordi hun hadde snudd seg eller lignende», skriver tingretten i dommen.

Retten mener det er skjerpende at tiltalte er samboer til moren til en god venninne av den fornærmede jenta.

«Fornærmede måtte kunne ha tillit til ham når hun var på overnattingsbesøk. Det legges videre vekt på at fornærmede, som enda ikke hadde fylt tolv år, var i en særlig sårbar alder for så vidt gjelder tilnærmelse av seksuell karakter», står det i dommen.

I dommen påpekes det likevel at det som skjedde nok ikke var planlagt på forhånd, men at det mer var en hendelse som var knyttet opp mot alkoholpåvirkningen og at anledningen bød seg.

Dømt flere ganger før
Retten mener uansett at det er viktig å reagere med en streng straff.

«Så vel individualpreventive som allmennpreventive hensyn krever at slik adferd gis en markant reaksjon», skriver tingretten.

39-åringen er tidligere straffet flere ganger for ulike forhold, de fleste for lang tid tilbake. Den forrige dommen fikk han i 2004, da han ble dømt for brudd på våpenloven.

Handlingen han nå er dømt for er begått i prøvetiden for den forrige dommen.

Mannens forsvarer la i rettssaken ned påstand om full frifinnelse.

Reklame

Her får du tak i valpekalenderen 2021