RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Beholder passet til Krekar

Foto: Morten Holm (Scanpix)
Sist oppdatert:
Mulla Krekar får ikke tilbake passet sitt. Nå vil advokatene forfølge saken sivilt. Advokat Brynjar Meling mener passbeslaget strider mot Menneskerettighetskonvensjonen.

Etter at siktelsen mot mulla Krekar ble henlagt mener forsvarer Brynjar Meling at det ikke lenger er grunnlag for å beholde passet til Krekar. Det var ikke Oslo tingrett enig i.

- Vi mener at måten politiet gjennomførte beslaget på, viser at politiet var opptatt av unndragelsesfare da Krekar måtte levere inn passet, sier Brynjar Meling til TV 2 Nettavisen.

Politiet mener derimot at de bisto Utlendingsdirektoratet i å gjennomføre et administrativt vedtak, og at Krekar har fått inndratt passet som følge av hans asylstatus i Norge.

- Vi tar ikke dette som noe nederlag. Avgjørelsen var ikke overraskende, men det var viktig å få fastslått på hvilket grunnlag passet var beslaglagt. Vi mener likevel at beslaget var i strid med menneskerettighetskonvensjonen og vil forfølge saken sivilrettslig, sier Meling.

Advokaten sier at passmangel i dag er et stort problem for Krekar. Manglende legitimasjon med foto og underskrift gjør at han får problemer på blant annet posten, i banken og hos lege.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere