*Nettavisen* Nyheter.

Beklager at Klungland ble drept

MADRID/OSLO (TV 2 Nettavisen): David Aleksander Toska beklager at politimannen Arne Sigve Klungland ble drept under Nokas-ranet i Stavanger 5. april i fjor.

13.04.05 08:22

- Han erkjenner å ha deltatt i planlegging og utførelsen av Nokas-ranet. Han beklager det tragiske utfallet saken fikk og sier det har aldri vært en intensjon at menneskeliv skulle gå tapt, sier Toskas forsvarer Christine Hamborgstrøm til TV 2 Nyhetene.

Ifølge NRK sier Toska også at politiet åpnet ild først under det fatale ranet i Stavanger.

Hamborgstrøm møtte Toska i fengselet i Madrid tirsdag formiddag. Ifølge Hamborgstrøm har Toska lenge ønsket å tilstå sin medvirkning under Nokas-ranet.

- Han skrev derfor ned deler av forklaringen sin på pc. Dette ble skrevet ned før han ble pågrepet, sier Hamborgstrøm til TV 2.

- Slitsomt på rømmen
Toska ble pågrepet på en internettkafé i Malaga i Spania for en uke siden. Ifølge Hamborgstrøm føler han nå lettelse over å være tatt.

- Han synes det var slitsomt å være på rømmen, forklarer Hamborgstrøm til TV 2.

Rettssak i september
23 personer er nå siktet i forbindelse med Nokas-ranet. 19. september starter rettssaken i Stavanger. Den siste av de 23 er en 26 år gammel norsk statsborger bosatt i Stavanger. Han ble pågrepet mandag. Mannen er siktet for grovt ran eller medvirkning til grovt ran. Stavanger-politiet sier til TV 2 Nettavisen at det kan komme flere pågripelser.

- Det er stadig sider ved Nokas-saken som ligger i mørke, og det kan komme flere pågripelser, sier politiinspektør Bjørn Andersen i Rogaland politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Motsetter seg utlevering
Sorenskriver Helge Bjørnstad sier ifølge NRK at Nokas-rettssaken vil gå sin gang selv om Toska nå har motsatt seg utlevering.

Klikk på bildet for å forstørre.

Christine Hamborgstrøm sier Toska har motsatt seg utlevering i samråd med sin spanske advokat.

- Dette fordi han ikke ønsker å utsette seg for tortur i form av fullstendig isolasjon i norske fengsler, sier Hamborgstrøm til TV 2.

Vil møte Toska
Norsk politi jobber nå for å få til et møte med Toska i Spania. Kanskje kan dette møtet finne sted allerede i morgen, onsdag, melder TV 2 Nyhetene.

- Det er et poeng å få Toska sin forklaring og få brakt på det rene hva tilståelsen inneholder, sier politiinspektør Bjørn Andersen ifølge TV 2.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag