Beklager Mette-Marit-oppslag

VG beklager onsdagens oppslag om Mette-Marit, og at de gjennomførte en undersøkelsen om hvorvidt kronprinsessen burde gjenoppta kontakten med sin far.

20.08.03 21:07

- Vi har kommet til at det var uklokt av oss å gjøre en slik undersøkelse, og at saken ikke skulle vært slått opp. Dette er ikke et betimelig spørsmål å be folk synse om, sier politisk redaktør Olav Versto i VG til Kampanje.

Vil beklage

I undersøkelsen sier 49 prosent av de spurte at kronprinsessen bør gjenoppta kontakten med sin far. Undersøkelsen var utført av Omnijet og 914 personer svarte på undersøkelsen.

Versto sier også at avisen beklager hvis førstesiden har krenket noen. VG har ennå ikke bestemt om saken blir fulgt opp i egen avis eller om det vil bli sendt en beklagelse til Slottet.

"Et sjofelt overgrep"

Redaktør i Dagbladet.no, Esten Ø. Sæther, har kritisert VG på topp-plass i dagens nettutgave.

- Når VG bruker landets mest leste førsteside til å be Mette-Marit kontakte pappaen sin, holder det ikke å gjemme seg bak en meningsmåling, skriver nettredaktøren.

Sæther kaller oppslaget ”Et sjofelt overgrep”.

- Her har skjønnet sviktet totalt

Generalsekretær i Presseforbundet, Per Edgar Kokkvold, sier til Kampanje at han forventer at VG følger opp med en beklagelse av onsdagens Mette-Marit-oppslag på sentral plass i torsdagsavisen.

- Her har skjønnet sviktet totalt, dette skulle aldri ha vært på en førsteside. Jeg er veldig glad for at man legger seg flat når dette er skjedd, og venter å lese om det i VG i morgen, sier Kokkvold.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.