Bekrefter at den døde er Butt

Foto: STEINAR FIGVED/TV 2 NYHETENE

Politiet har identifisert liket som ble funnet i drapsiktedes hage i Stavanger.

19.01.08 20:10

Overfor Nettavisen bekrefter politiet i Stavanger at det var Zahid Mahmood Butt som ble funnet død i drapssiktede Mirza Ghulam Hussains (57) hage onsdag.

- De pårørende er nå varslet om at det var Butt som ble funnet i hagen, sier politiinspektør Ernst K. Rossebø til Nettavisen.

De tre døtrene til Butt er varslet om at det var faren som ble funnet død, skriver Aftenbladet.no.

Ukjent dødsårsak
Liket av Butt ble funnet onsdag, men ble først blitt identifisert fredag. Politiet offentliggjorde identiteten først lørdag kveld. Det er foreløpig for tidlig å si noe om dødsårsak eller dødstidspunkt.

- Det er heller ikke sikkert at de klarer å fastslå dødsårsaken. Den endelige obduksjonsrapporten kan ta flere uker eller måneder å få klar, og når man ikke har funnet noe i den foreløpige rapporten hender det ofte at de heller ikke finner noe i den endelige rapporten, sier Rossebø.

Det var egentlig ventet at liket ikke ville bli identifisert før neste uke.

- Vi slapp å bruke dna og da ble det lettere, sier Rossebø til Nettavisen.

Ingen overraskelse
Butts svoger Mirza Ghulam Hussain og niese Uzma Mubeen Hussain (33) er siktet i saken. Rossebø opplyser vider at det ikke vil bli gjort noen ytterligere avhør av de siktede i løpet av helgen. Begge to har etter funnet nektet enhver kjennskap til liket.

- Det var ingen stor overraskelse. Det endrer ikke på bevisbildet i saken, og det verken styrker eller svekker mistanken, sier Uzma Mubeen Hussains forsvarer, Odd Rune Torstrup til Nettavisen.

Ikke kjent med identiteten
Hans klient er foreløpig ikke gjort kjent med at det er hennes onkel som er funnet død.

Foto: Privat

- Nei, hun er ikke det. Jeg har ikke fortalt det til henne, men vil gjøre det søndag.

Både Mirza Ghulam Hussain og Uzma Mubeen Hussain har vært varetektsfengslet siden slutten av september i fjor. Først ble de siktet for å ha avgitt falsk forklaring til politiet, og i oktober ble begge to siktet for drapet på Butt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.