RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
GJORDE FUNN: Det var tirsdag politiet gjorde funnene.
GJORDE FUNN: Det var tirsdag politiet gjorde funnene. Foto: Ørnulf Holen (Telemarksavisa)

Bekrefter funn av menneske

Sist oppdatert:
Politiet har onsdag ettermiddag fått beskjed fra Rettsmedisinsk institutt at det er levinger av et menneske som ble hentet opp fra Skienselva tirsdag kveld.

- Levningene er ikke formelt identifisert, men det dreier seg med stor sannsynlighet om den savnede Kari Grønnestad, sier politiadvokat Guro Siljan.

GJORDE INTERESSANT FUNN

Arbeidet pågår fortsatt, og det er ikke klart når en foreløpig rapport fra undersøkelsene ved Rettsmedisinsk institutt vil foreligge. Det var sent tirsdag kveld at det ble gjort funn i vannet ved Langbryggene i Skien som politiet mente kunne ha interesse i saken.

Politiet i Telemark fikk søndag nye opplysninger i saken der en kvinne var meldt savnet i 2012. I den forbindelse ble datteren til savnede Kari Grønnestad siktet for drapet på sin mor.

Det var den siktedes 34 år gamle samboer som kontaktet politiet. Samboeren ble selv siktet for medvirkning til legemsbeskadigelse, samt for å ha hindret etterforskningen.

Han fortalte at den siktede kvinnen hadde tatt livet av den savnede kvinnen, og at han hadde medvirket i å flytte avdøde fra åstedet.

HAR AVVIST ANKEN

- Agder lagmannsrett har onsdag avvist politiets anke om varetektsfengsling. Siktelsen mot mannen ble tirsdag endret til brudd mot straffelovens § 242, som omhandler å unnlate å hjelpe noen som er i nød. Med bakgrunn i den endrede siktelsen, vil 34-åringen på nytt bli fremstilt for fengsling i Nedre Telemark tingrett på torsdag, opplyser Siljan.

Personer som har opplysninger som kan bidra til å belyse saken bes ta kontakt med politiet.

UVITENDE OM SAMBOERENS TILSTÅELSE

Den drapssiktede 31 år gamle kvinnen vet ikke at samboeren hennes har fortalt til politiet at hun drepte mora si og at han har tilstått at han hjalp henne med å fjerne liket.

Det bekrefter den 31 år gamle kvinnens forsvarer, advokat Bjørn Nærum. Kvinnen, som er siktet for forsettlig drap på sin egen mor, Kari Grønnestad (56), nekter straffskyld. Hun ble tirsdag varetektsfengslet for fire uker med brev- og besøkskontroll og medieforbud, noe som betyr at hun ikke får lov til å lese aviser/nyheter.

- Jeg vet ikke når hun skal i nytt avhør. Det er ikke fastsatt noe foreløpig, og det kan jo tenkes at politiet vil vite noe mer før de avhører henne videre, sier Nærum til TA onsdag ettermiddag.

- VIKTIG OPPLYSNING

Aftenpostens nettutgave melder at kvinnens 34 år gamle samboer har tilstått at han var med på å fjerne og dumpe liket av Kari Grønnestad (56), og at han har forklart at Kari Grønnestad ble drept av samboeren hans, som er Grønnestads datter. Han har også forklart politiet hvor den drepte skal ha blitt dumpet i vannet ved Langbryggene i Skien. Tirsdag kveld fikk politiet god hjelp fra frivillige dykkere fra Bamble og Skien Røde Kors, som hentet opp det politiet mener kan være et viktig funn. Flere medier melder om at det skal være opplysninger om at den drepte skal ha blitt dumpa i vannet i et bur.

Nærum sier til TA at samboerens tilståelse er en viktig opplysning i saken.

- Og så blir det viktig å se hva som kommer fram av det de heiset opp fra elva i går. Resultatene av det blir viktig, sier Nærum.

Politiadvokat Guro Siljan opplyser i ei pressemelding at funnet som ble gjort ved Langbryggene i Skien tirsdag kveld er fraktet inn til Rettsmedisinsk institutt i Oslo.

- Onsdag vil det bli undersøkt nærmere av kriminalteknikere fra Telemark politidistrikt og Kripos for å avdekke om det inneholder levningene av et menneske. Dersom funnet inneholder levninger vil disse bli undersøkt av rettsmedisinsk institutt med sikte på identifisering og dødsårsak. Det er foreløpig ukjent når resultatene av de kriminaltekniske og rettsmedisinske undersøkelsene vil foreligge, sier Siljan.

Skienskvinnen Kari Grønnestad (56), som politiet mener kan være drept, forsvant sporløst 4. juni i 2012. Hun er aldri kommet til rette, og den drapssiktede dattera 31 sto fram i media etter forsvinninga og ba om publikums hjelp for å finne mora.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere