RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bekrefter Økokrim-møte

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Det var et møte mellom departementet og Økokrim i forkant av korrupsjonssiktelsene. Det bekrefter forsvarsministeren.

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) innrømmer nå at departementets folk møtte Økokrim før forsvarstopper ble siktet for korrupsjon i desember, skriver VG.

I en e-post til avisa bekrefter forsvarsministeren at det 23. november var møtekontakt mellom departementet og Økokrim, men hun vil ikke si hvem som deltok.

- Vi har selvsagt bistått Økokrim i forhold til å svare på spørsmål, og med opplysninger og bakgrunnsdokumentasjon, skriver Strøm-Erichsen i e-posten.

Strøm-Erichsen har har tidligere sagt at det bare har vært det hun beskrev som «teknisk kontakt» mellom Forsvarsdepartementet og Økokrim i forkant av korrupsjonssiktelsene. Hun har avvist og avviser fortsatt at hun har personlig kontakt med Økokrim i denne saken.

Carl I. Hagen (Frp), som er medlem av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite, krever fullt innsyn i korrespondanse og møtereferater i saken, skriver VG. Han sier at mye tyder på at departementet har lagt politisk press på Økokrim i saken.

Økokrim henla i januar saken mot flaggkommandør Arne Morten Grønningsæter, viseadmiral Jan Reksten og kontreadmiral Atle Torbjørn Karlsvik, som alle var siktet for forsettlig korrupsjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere