RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bekrefter middager med Krohn Devold

Sist oppdatert:
Kontreadmiral Atle Karlsvik bekrefter at han to ganger har spist middag med Kristin Krohn Devold og skrevet reiseregning for dette.

Kontreadmiral Atle Karlsvik bekrefter nå at det var forsvarsminister Kristin Krohn Devold han spiste middag med da han skrev reiseregning for representasjon med ledelsen av forsvarsdepartementet.

Bekreftelsen kommer først etter at TV 2 Nettavisen opplyste om at det fantes bilder av de to sammen på en av restaurantene de har besøkt. Inntil denne opplysningen ble lagt på bordet har både Karlsvik og Krohn Devold unnlatt å svare på TV Nettavisens henvendelser om saken.

Bekrefter
Det er Karlsviks advokat Dag Steinfeld som meddeler TV 2 Nettavisen bekreftelsen på middagene per epost.

- Viser til mottatt mail. Karlsvik er i ferd med å forberede svar på de spørsmål FD har stilt ham og gir dette all tilgjengelig kapasitet. Det kan ikke påregnes at han før dette er gjort vil besvare tilsvarende spørsmål til andre, herunder media. Dette er det verken tid eller anledning til. Spørsmål vedrørende enkeltstående bilag vil derfor som hovedregel ikke bli besvart på det nåværende tidspunkt. Karlsvik har likevel funnet å gi følgende opplysninger:

1. Måltidet 1/12-04 var med Forsvarsministeren og ble utgiftsført som representasjonsutgifter hvilket Karlsvik mener var korrekt.

2. 25/1-05 er det på tilsvarende grunnlag utgiftsført et måltid med Forsvarsministeren.

3. Blomsterutgiftene på de aktuelle reiseregninger har ingen spesiell tilknytning til Forsvarsministeren.

Fasjonabel restaurant
Tidligere i dag publiserte TV 2 Nettavisen saken der bilder av Karlsvik og Krohn Devold beviser at det var nettopp de to sammen som spiste middag på restauranten Paris Texas i desember i fjor. Den saken finner du her.

Senere, 25. januar, spiste de middag på den fasjonable baren Barolo. Her regningsførte Karlsvik representasjon med ledelsen av Forsvarsdepartementet med 600 kroner.

En bartender bekrefter at de to sammen har besøkt stedet. Bartenderen vil ikke stå frem med navn, men sier i tillegg at Krohn Devold har besøkt stedet ved andre anledninger.

- Ja, jeg husker de to sammen. De satt oppe i andre etasje, i spiseavdelingen, sier bartenderen til TV 2 Nettavisen.

Ukjent
Også denne representasjonsmiddagen er inntil nå ukjent for Forsvarsdepartementet.

- Vi kan ikke se at det er oppført noe i embeds medfør, sa underdirektør Kåre Helland-Olsen til TV 2 Nettavisen fredag.

Dersom det skulle dreie seg om private middager har ikke departementet noe med hvem ledelsen møter, men hvis dette skulle være tilfellet, skal heller ikke regningene belastets Forsvaret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere