*Nettavisen* Nyheter.

Bekymrede foreldre: – Russen gir mindreårige alkohol og fotograferer dem

«Politiet har i løpet av helgen mottatt melding fra flere foreldre. Bakgrunnen er at russen plukker med seg mindreårige på sin rulling.», skriver politiet. Illustrasjonsfoto. Foto: Kyrre Lien (NTB scanpix)

Politiet med advarsel til foreldre.

04.05.15 18:51

Mandag la Vestfold politidistrikt ut en melding på sine Facebook-sider hvor de forteller om en urovekkende utvikling hos årets russekull, skriver Tønsbergs Blad.

«Politiet har i løpet av helgen mottatt melding fra flere foreldre. Bakgrunnen er at russen plukker med seg mindreårige på sin rulling.», skriver politiet.

Alkohol og fotografering

På bussene skal russen også ha tilbudt mindreårige alkohol og tatt bilder av dem, spesielt jenter, i «situasjoner som ikke ville gjøre foreldre stolte».

Som om ikke det var nok, skriver politiet også at det kun er utvalgte personer i vennegjenger som får lov til å være med i russebussen.

«Tidligere var rulling basert på å promotere bussen for neste års russ. Meldingene politiet har mottatt i år viser en annen og mindre bra utvikling. Politiet vil følge med i tiden fremover. Det er lov for foreldre å si nei til rulling til sine mindreårige.», avslutter politiet.

– I dialog med politiet

PR-ansvarlige for Vestfoldrussen, Sondre Alfredsen Kjønnerød, forteller at russen nå er i dialog med politiet om det som har skjedd.

– Vi tar helt avstand fra dette! Vi vil iløpet av kvelden publisere informasjon til alle skolene og bussene i Vestfold om den nye informasjonen vi har fått fra politiet, sier han.

Han forteller også at det fra nå av er totalt uakseptabelt med mindreårige og ikke-russ på bussene under rulling.

– Russetiden skal forbeholdes årets russ!

Han ønsker ikke å kommentere de konkrete meldingene politiet har fått om alkoholservering og fotografering, men henviser til politiet.

Les flere saker fra Tønsbergs Blad her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.