RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bellona fordømmer Oddekalv

Sist oppdatert:
- Trist og feigt, raser Bellona-leder Frederic Hauge mot Kurt Oddekalvs sabotasjeaksjon.

Natt til torsdag slo Miljøvernforbundet og Kurt Oddekalv til mot to lektere som jobber med å dumpe slam like utenfor Oslo. Maskerte aksjonister satte spesialkjettinger med spesial-låser på propellsystemet til de to båtene som dumper slam i fjorden, så de blir forhindret i flere dager framover.

I 9-tiden ble miljøaktivistene pågrepet av politiet.

- Trist
Bellona-leder Frederic Hauge synes aksjonen er forkastelig.

- Dette er trist. Norsk miljøbevegelse har aldri hatt aksjoner hvor man utfører sabotasje med finlandshetter. Det er feigt, det strider mot alle prinsipper om ikkevold, og jeg er sikker på at en samlet norsk miljøbevegelse vil fordømme dette, raser han på TV 2 Nyhetene.

Tar avstand
Hauge mener det at Oddekalvs kompanjonger var maskert, er å gå langt over grensen.

- Vi i Bellona ønsker å markere en klar avstand. Vi har aldri gjennomført aksjoner uten at folk tar ansvar og står åpent og ærlig frem med det de gjør. Det er et viktig, grunnleggende prinsipp for sivil ulydighet. Det Oddekalv har gjort, er å gå over en strek som er meget farlig, og som gjør meg forbanna, sier Hauge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere