Belurs ektemann drapssiktet

Politiet i Søndre Buskerud pågrep fredag den savnede Belur Sardars ektemann.

27.10.07 09:27

Se pressekonferanse i opptak på TV 2 Sumo

Etter å ha lett etter den savnede firebarnsmoren Belur Sardar (29) i snart seks måneder - uten resultat, gikk politiet i Søndre Buskerud fredag til det skritt å pågripe og sikte ektemannen (42) for forsettlig drap.

- Jeg kan bekrefte at ektemannen er pågrepet og siktet for forsettlig drap. Dette er ikke resultat av noe akutt funn, men av en langvarig etterforskning, sier lensmann Øyvind Aas i Nedre Eiker til Nettavisen.

Den siste sikre fysiske observasjonen av den savnede kvinnen er fra lørdag 17. februar, opplyste politiet på en pressekonferanse fredag.

Ektemannen ble pågrepet klokka 08.15 fredag. Han ble brakt til politihuset i Drammen for avhør. Samtidig skal politiet ransake parets felles bolig.

- Etterforskning startet 7. mai, da Belur Sardar ble meldt savnet. Vi har etterforsket med store ressurser fra Søndre Buskerud politidistrikt og Kripos' side, og vi mener nå vi har grunnlag for å sikte ham for forsettlig drap, sier lensmann i Nedre Eiker til TV 2 Nyhetskanalen.

195030

Gjennomsøker leiligheten

Politiet vil for første gang gjennomføre en kriminalteknisk undersøkelse av parets bolig. De håper at det i leiligheten fremdeles kan finnes spor som kan fortelle politiet hva som har skjedd.

Politiet har også tidligere uttalt at Belurs forsvinning etter all sannsynlighet er en kriminalsak. Men fordi man ikke har funnet den savnede, eller fordi ingen har snakket, så har man hatt vanskelig for å kunne si noe om hva som skjedde med kvinnen.

- Noen vet noe
Belur Sardar (29) ble meldt savnet av sin familie i Mjøndalen 7. mai. Politiet har lett både i terrenget og med dykkere i Drammenselva uten å finne spor etter firebarnsmoren.

Politiet har hele tiden ment at én eller flere personer vet mer om forsvinningen enn de vil fortelle. På pressekonferansen beskrev de miljøet rundt Belur Sardar som lukket og isolert. Politiet har foretatt en rekke avhør i inn- og utland i forbindelse med etterforskningen av saken.

- Ingenting tilsier at hun ville ta sitt liv. Vi har også gjennomsøkt områder, og det virker også lite sannsynlig at hun har blitt utsatt for en ulykke. Hvis hun har reist fra landet, har hun gjort det uten reisedokumenter. Da må noen ha hjulpet henne og kjenner til hvor hun er. Det samme gjelder en kriminell handling. Da må noen vite noe om det. Noen vet mer enn oss, sa lensmann Aas til Nettavisen i august.

I september snakket ektemannen, Sirwan Abdullah Ali (42), med TV 2 om forsvinningen og tiden etterpå. Han er i ettertid blitt fratatt omsorgen for barna. Han sa blant annet at han ikke har gitt opp håpet om å se ektefellen igjen.

Se intervjuet med ektemannen her:

195012

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.