RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Benestad «frifunnet» for transebehandling

Esben Benestad viser hvordan han jevnlig forvandler seg til kvinnen Esther Pirelli i dokumentaren Alt om min far.
Esben Benestad viser hvordan han jevnlig forvandler seg til kvinnen Esther Pirelli i dokumentaren Alt om min far.
Sist oppdatert:
Helsetilsynet har ikke funnet hold i anklagene mot sexolog Esben Esther Pirellie Benestad (55) om hormonbehandling av transseksuell ungdom.

Helsetilsynets granskning har pågått i seks måneder, etter at ledelsen ved Rikshospitalet blant annet beskyldte Pirelli Benestad for å ha gitt kvinnelige kjønnshormoner til en 14 år gammel gutt.

Ikke hold i anklager
Onsdag konkluderte fylkeslegen i Aust-Agder med at den påståtte hendelsen aldri har funnet sted.

Fylkeslegen vil ikke offentligjøre resultatet av granskningen før tidligst neste uke, men VG har fått tilgang på notatene som viser at det ikke foreligger noen grunn til formell reaksjon mot sexologen. Benestad får med andre ord beholde legelisensen, og fortsette praksisen sin.

- Må samarbeide bedre
Esben Esther Pirelli Benestad må imidlertid tåle kritikk fra fyllkeslegen for å ha unnlatt å henvise flere pasienter til Genders Identity Disorders-klinikken på Rikshospitaliet, en landsomfattende avdeling for behandling av transseksuelle.

- Jeg har hele tiden ønsket å samarbeide tettere med dem, så denne anmodningen har jeg ingen problemer med, kommenterer sexologen overfor VG.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere