*Nettavisen* Nyheter.

Bengt får beinmarg i dag

Foto: (TV 2)

I dag får den blodkreftrammede Bengt Eidem (27) beinmargtransplantasjon. De neste ukene blir avgjørende for om han vil overleve.

15.06.05 09:57

Tirsdag ble stamceller hentet fra den utenlandske donoren og fløyet til Norge. Går alt etter planen, starter legene på Rikshospitalet benmargstransplantasjonen i kveld, skriver Adresseavisen.

Takker donor
- Min kjære benmargsdonor: Tusen takk for at du er til. Og tusen takk for at du har meldt deg som benmargsdonor. Du har gjort det som skal til for å redde et annet menneskes liv. I dette tilfelle mitt. Hvordan kan jeg noen gang betale dette tilbake? skriver Bengt Eidem på sin egen hjemmeside www.vilduhjelpe.com

Knallhard kur
27-åringen selv har gjennomgått en knallhard cellegiftkur i forkant av transplantasjonen. Den skal ta knekken på hans egen benmarg og gjøre ham i stand til å motta donors stamceller.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Selve transplantasjonen er relativt udramatisk. Dramatikken knytter seg til hvordan det går med meg i de ukene som følger, skriver Eidem på hjemmesiden sin.

- En høytidsstund
- Transplantasjonen vil bli en høytidsstund for oss som står ham nær. Det er dette som gir Bengt mulighet til å leve videre, sier Bengt Eidems mor, Kristin Ramberg, ifølge Adresseavisen.

Senest fem dager etter transplantasjonen vil 27-åringen bli lagt på isolat. Da begynner den virkelige kampen for å bli frisk. Sjansen for langtidsoverlevelse er av legene vurdert til å være over 50 prosent. Muligheten for å bli helt frisk av blodkreften og noenlunde fri for langtidskomplikasjoner, bedømmes til å være 30 prosent, skriver Adresseavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.