RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bengt får beinmarg i dag

(TV 2)
Sist oppdatert:
I dag får den blodkreftrammede Bengt Eidem (27) beinmargtransplantasjon. De neste ukene blir avgjørende for om han vil overleve.

Tirsdag ble stamceller hentet fra den utenlandske donoren og fløyet til Norge. Går alt etter planen, starter legene på Rikshospitalet benmargstransplantasjonen i kveld, skriver Adresseavisen.

Takker donor
- Min kjære benmargsdonor: Tusen takk for at du er til. Og tusen takk for at du har meldt deg som benmargsdonor. Du har gjort det som skal til for å redde et annet menneskes liv. I dette tilfelle mitt. Hvordan kan jeg noen gang betale dette tilbake? skriver Bengt Eidem på sin egen hjemmeside www.vilduhjelpe.com

Knallhard kur
27-åringen selv har gjennomgått en knallhard cellegiftkur i forkant av transplantasjonen. Den skal ta knekken på hans egen benmarg og gjøre ham i stand til å motta donors stamceller.

- Selve transplantasjonen er relativt udramatisk. Dramatikken knytter seg til hvordan det går med meg i de ukene som følger, skriver Eidem på hjemmesiden sin.

- En høytidsstund
- Transplantasjonen vil bli en høytidsstund for oss som står ham nær. Det er dette som gir Bengt mulighet til å leve videre, sier Bengt Eidems mor, Kristin Ramberg, ifølge Adresseavisen.

Senest fem dager etter transplantasjonen vil 27-åringen bli lagt på isolat. Da begynner den virkelige kampen for å bli frisk. Sjansen for langtidsoverlevelse er av legene vurdert til å være over 50 prosent. Muligheten for å bli helt frisk av blodkreften og noenlunde fri for langtidskomplikasjoner, bedømmes til å være 30 prosent, skriver Adresseavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere