RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bengts nye benmarg fungerer

Foto: Erlend Aas (Scanpix)
Sist oppdatert:
Kreftrammede Bengt Eidem (27) kan glede seg over at hans nye benmarg har begynt å produsere blodlegemer.

I midten av juni gjennomgikk Bengt Eidem en benmargstransplantasjon. Endelig ser det ut til at den nye benmargen fungerer som den skal.

- Viktige syvmilskritt
- Dette er stort. For meg er det faktum at benmargen har begynt å jobbe, det tredje av fire viktige syvmilskritt på veien til å bli frisk. Det første steget tok jeg da jeg våknet opp fra koma på Ullevål sykehus i januar. Det neste ble tatt da det ble funnet en donor som kunne gi meg benmarg. Nå som den nye benmargen har begynt å fungere, er det fjerde og siste steget å bli en langtidsoverlever som ikke er for mye plaget av sterke ettervirkninger av transplantasjonen, sier Bengt Eidem til Adresseavisen.

Den siste uken på sykehus har vært en tøff påkjenning for Trondheims-gutten. Den utenlandske donorens stamceller har kranglet og skapt infeksjoner.

Blant annet har han vært plaget av store sår i munn og hals. Det har vært nødvendig med sterke smertestillende midler. Nå har de nye stamcellene begynt å jobbe, samtidig som kroppen ikke har avvist de nye cellene.

Ved godt mot
-Men selv om han er veldig syk er han den samme, like positiv, sier hans samboer Kristin Onsøien til TV 2 Nettavisen.

Eidem, som er forsvarsministerens politiske rådgiver, ligger fortsatt på isolat, og bare den nærmeste familien får besøke ham.

Nå kan de juble over den fantastiske nyheten, men ennå gjenstår mye smerte og usikkerhet.

- Legene tør ikke si når han kan reise hjem. Han må først ha stabile verdier over tid. Han er veldig slapp nå, og spesielt sår i munnen etter cellegfiten, sier Onsøien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere