RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Benjamin (16) slått til på jobb

Sist oppdatert:
Da tourettes-syke Benjamin Havre ba den kvinnelige kunden om å vente et kort øyeblikk, fiket hun til ham og ba han kutte ut «de tåpelige rykningene i ansiktet».

Hendelsen skjedde for noen uker siden i butikken «Hjem og hobby» i Svelvik, hvor 16-åringen har sommerjobb.

- Sjefen hadde akkurat gått for dagen, og jeg var alene i butikken. Det var mange kunder, og jeg spurte alle om de trengte hjelp, forteller Benjamin til TV 2 Nettavisen.

Ble rasende
Alle kundene sa at de klarte seg fint, men plutselig kom en kvinne i 50-60-årene bort til ham.

- Hun ba om hjelp og jeg begynte å snakke med henne. Men da jeg så at det var kø i kassen, ba jeg henne unnskylde meg et øyeblikk for å hjelpe dem som ventet. Da ble hun rasende, sier den sjokkerte 16-åringen.

Ifølge den unge gutten grep kvinnen fatt i ham og dro han tilbake. Han beklaget nok en gang for at han måtte ta unna køen.

- Da jeg gikk mot kassen, løp hun etter meg og dro i meg mens hun sa: «Dette skal jeg klage på, jeg skal sørge for at du får sparken!»

Fiket til i ansiktet
Benjamin, som lider av tourettes syndrom, får fra tid til annen såkalte tics, eller ufrivillige rykninger med hodet. Rykningene blir spesielt fremtredende i situasjoner hvor han er stresset - som da han ble skjelt ut av kunden.

- Plutselig fiket hun til meg, og sa: «Kutt ut den tåpelige nikkingen med hodet». Det var fryktelig ubehagelig, og jeg følte ekstra på det siden jeg har denne sykdommen. Jeg synes også det var veldig flaut med alle de andre kundene i butikken, sier Benjamin til TV 2 Nettavisen.

Han har ikke sett den rasende kvinnen i butikken etter episoden.

- Ingen andre har sett henne heller, så hun var kanskje en omstreifende som bare var innom Svelvik. Hvis hun kommer hit en gang til, nekter jeg å betjene henne, fastslår han.

Benjamins mor, Heidi Havre, synes kvinnens oppførsel var så skremmende at hun vurderer å gå til anmeldelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere