RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Helse Sør-Øst)

Bente Mikkelsen dropper Roma

Sist oppdatert:
Direktør i Helse Sør-Øst har møtt massiv kritikk for et fem måneders kurs i Roma.

Mandag bekrefter informasjonsavdelingen til Helse Sør-Øst overfor Nettavisen at Mikkelsen dropper det omstridte NATO-kurset i Roma senere i år.

- Jeg vurderer situasjonen rundt min permisjon slik at den ikke blir forstått og skaper unødig uro rundt ledelsen av Helse Sør-Øst, sier Mikkelsen i en kommentar.

Kommentar: Permisjon fra krise

Skulle beholde lønnen

Fra februar var det meningen at Mikkelsen skulle gå på seniorkurset til NATO Defence College i Roma.

Forsvarsdepartementet skulle betale for oppholdet, helseforetaket for bolig, kost og reise. Prisen var beregnet til 350.000 kroner.

I tillegg skulle Mikkelsen beholde lønnen sin i denne perioden.

Men nå er reisen lagt på hylla.

Mikkelsen opplyser at hun har ombestemt seg etter at «ansatte i både Vestre Viken og i Oslo universitetssykehus har gitt tydelig uttrykk for behovet for kontinuitet i ledelsen også på regionalt nivå i den krevende omstillingsprosessen disse helseforetakene befinner seg i».

- Jeg tar konsekvensene av dette og kommer ikke til å delta på NATO defence college. Jeg vil i dag meddele dette til Helse- og omsorgsdepartementet som har innstilt meg til kurset og Forsvarsdepartementet som har tildelt meg plassen. Jeg vil i stedet bruke all min kraft og energi på Helse Sør-Øst, sier Mikkelsen.

Hun meddelte dette til styreleder Frode Alhaug i en mail mandag klokken 10.

Reagerte
Medlem av helse- og sosialkomiteen i Oslo, Carl I. Hagen (Frp), var en av de mange som reagerte kraftig direktørens kursdeltakelse, som skulle finne sted samtidig som Oslo-sykehusene i løpet av 2012 må kutte 800 millioner kroner og 1000 årsverk.

- Jeg forventer at helseminister Anne- Grethe Strøm-Erichsen (Ap) tar ansvar og rydder opp. Både styremedlemmene i Helse Sør-Øst som har godkjent kurset og Bente Mikkelsen må gå. Helse Sør-Øst trenger en ledelse som både kan og vil lede helseforetaket gjennom en vanskelig tid, sa Hagen på lørdag.

Sykepleierforbundet har tidligere uttalt at kuttene i år vil øke risikoen for at pasienter kan oppleve svikt og feilbehandling.

Hagen mente dette var en sterk provokasjon fra sjefens side:

- Dette er en provokasjon overfor pasientene og de ansatte som kommer til å bli rammet av de massive kuttene i Oslos sykehus. I tider med kutt og nedbemanning må særlig ledelsen vise moderasjon. Det har åpenbart verken Mikkelsen eller styret i Helse Sør-Øst forstått, sa Hagen - og fikk støtte av Frp-leder Siv Jensen.

Mikkelsen, som er utdannet lege og er spesialist i fødselshjelp og kvinnesykdommer, har siden 2007 vært administrerende direktør i Helse Sør-Øst RHF.

Kommentar: Permisjon fra krise

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere