Ber biskop redde afghanerne

SOS Rasisme ber biskop Ole Christian Kvarme om å gripe inn for å hindre at de sultestreikende afghanerne bli bortvist.

15.06.06 20:31

- Domprost Olav Dag Hauge har bedt politiet om å å rydde opp rundt domkirka i Oslo og fjerne de sultestreikende afghanerne. Dette er ikke nestekjærlighet, disse menneskene har ikke gjort noe ulovlig. De ønsker bare å leve i et land som ikke er en krigssone, det er deres forbrytelse, skriver Trond Thorbjørnsen, leder av SOS Rasisme Norge, i et åpent brev til Oslo-biskopen.

- Grip inn!
Nå ber organisasjonen den øverste lederen for prestene i Oslo, biskop Kvarme, om å gripe inn.

- Han har tidligere vist evne til å gå mot strømmen, det trengs nå at han tydelig viser hva han står for, sier SOS Rasisme.

Oslopolitiet har etter en henvendelse fra domprost Olav Dag Hauge og byrådsleder Erling Lae, bedt avfghanerne om å flytte seg fra domkirkeplassen frivillig. Dersom de sultestreikende ikke etterkommer pålegget, vil de bli fjernet med tvang.

Men afghanerne nekter å gi opp.- Vi flytter oss ikke , sier de.

Her er brevet fra SOS rasisme:

Oslo Biskop

Ole Christian Kvarme

Vis nestekjærlighet for de sultestreikende afghanerne

Domprost Olav Dag Hauge har i dag bedt politiet om å å rydde opp rundt domkirken i Oslo, og fjerne de sultestreikende afghanerne med makt. Dette er ikke nestekjærlighet slik vi har lært.

Disse menneskene har ikke gjort noe ulovlig, de ønsker bare å leve i et land som ikke er en krigssone, det er deres "forbrytelse". Uavhengig av de politiske diskusjonene rundt denne saken er det nå snakk om en humanitær krise for mange av de flyktningene som har sultestreiket i 21 døgn.

Vi ber derfor om at du, som øverste leder for prestene i Oslo, griper inn og sikrer at de sultestreikende får bli i de tross alt ordnede og rolige forhold utenfor domkirken.

SMS-aksjon
En SMS-aksjon skal ha blitt satt i gang for å få folk til å slå ring rundt de sultestreikende afghanerne, skriver VG Nett.

SMS-en lyder som følger:

«Politiet vil fjerne de sultestreikende afghanerne. Vi forsøker å slå ring rundt dem når det aksjoneres. Trenger folk som kommer på varsel. Spre!».

Det er ukjent hvem som står bak denne aksjonen, skriver VG.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.