*Nettavisen* Nyheter.

Ber Bondevik redegjøre om brorskap

Jens Stoltenberg og Kristin Halvorsen krever at statsminister Kjell Magne Bondevik redegjør for sin tilknytning til et kristent brorskap.

07.12.04 09:40

- Bondevik bør snarest finne en egnet anledning til å klargjøre sin rolle i dette nettverket, sier Arbeiderpartiets leder Jens Stoltenberg ifølge Dagbladet.

Ap-lederen mener Bondevik står i fare for å legitimere en ultrakonservativ politikk med sin tilknytning til den kristne Fellowship-stiftelsen.

- Statsministeren må få lov til å møte hvem han vil. Men gruppa står for en blanding av religion og politikk jeg vil advare sterkt imot, sier Stoltenberg.

Også SVs Kristin Halvorsen vil vite hva som foregår mellom KrF og Fellowship-stiftelsen:

Klikk på bildet for å forstørre.

- Det må være full åpenhet om de møter Bondevik har. Jeg vil kreve en politisk begrunnelse for hvorfor han pleier kontakten med dette miljøet, sier Halvorsen til Dagbladet.

The Fellowship Foundation er et mektig nettverk styrt av kristne i USA, Hovedkvarteret ligger i Arlington, Virginia ved Washington D.C. Her har Bondevik vært flere ganger og blant annet hatt møter med den avtroppende justisminister John Ashcroft. Ingen av disse møtene er registrert i statsministerens offisielle programmer, ifølge Dagbladet.

«Forum for tro og verdier» arrangerer lukkede bønnemøter på Stortinget etter mønster fra Fellowship-stiftelsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.