RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber Bondevik unngå krise

Sist oppdatert:
- Jeg tror Bondevik og Høyre bør tenke seg grundig om. Vil de være den femte borgerlige regjeringen som går av midt i en stortingsperiode? spør Ap-leder Jens Stoltenberg.

- De bør være vare varsomme med å varsle krise før det skjer, sa Stoltenberg i sin tale til landsstyret i partiet i dag.

Stoltenberg oppfordrer regjeringen til ikke å krisemaksimere den vanskelige politiske situasjonen i Stortinget. Bare SV har sagt at de foreløpig er åpne til eventuelt å forhandle med regjeringen om årets statsbudsjett. Både Ap og Frp har sagt at de ikke vil ta ansvaret for at regjeringen sitter videre.

Dermed gjorde han det igjen klart at Ap er lite villige til å ta over regjeringsroret før partiet eventuelt får flertall i stortingsvalget i 2005.

Invitt til KrF
Samtidig sendte han en klar invitasjon til KrF om å skifte side.

- Et stabilt styre krever enten at velgerne setter sammen Stortinget på en annen måte etter valget i 2005 eller at partiene greier å samarbeide på nye og forpliktende måter. Vi er tilhengere av begge deler, sa Stoltenberg, som ikke helt har tro på at partiene skal klare å samarbeide bedre.

- Det ligger opp til å bli en rotete og krisete høst.

Ingen jubel
Stoltenberg minnet også sentralstyret på at partiet med en oppslutning på 27 prosent fortsatt har en lang vei å gå.

- Valget gir grunnlag for nøktern optimisme, ikke jubel, sa Ap-leder Jens Stoltenberg da han åpnet landsstyremøtet. Jens fortsatte talen med å takke damene som har stemt på partiet og sparke mot Høyre.

- Vi er et kvinneparti og det er vi veldig glad for. Vi takker alle damene som har vist oss tillit ved valget, sa Stoltenberg.

Han fortsatte med å angripe Høyre, som han betegnet som valgets store taper.

- Høyre er i prosentpoeng den store taperen ved valget. Høyre markedsfører seg som et dannet parti, men partiet bruker de mest udannede og ufine metodene, sa Ap-lederen og viste blant annet til annonsekampanjen som Høyre brukte i valgkampen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere