RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber folk lukke vinduene

Sist oppdatert:
Det er full fyr i den gamle sjøboden på Maaseskjæret i Bergen og brannvesenet ber folk i Sandviken i Bergen om å lukke vinduene.

Det er brutt ut brann i nok en gammel verneverdig sjøbod i Bergen. Denne gang er det på Maaseskjæret og det var lenge fare for spredning til andre blokker i nærheten.

iBergen.nos reporter på stedet så gigantiske flammer og masse røyk som veltet over de moderne luksusleilighetene på Maaseskjæret.

Det ble kalt inn forsterkninger fra alle enheter rundt Bergen, blant annet Avinor på Flesland. Det var også stort gnistregn og fare for spredning til omliggende bygninger i Sandviken i Bergen og terrenget.

Ifølge ba.no er det lagret tranolje i bygget, og dette har gått i treverket. Det kan bety at brannen vil vare i flere dager.

Politiet og brannvesenet jobber nå i kaoset med å evakuere beboerne.

Operasjonsleder Ragnar Lyssand ved Hordaland Politidistrikt sier til iBergen.no at brannen ble meldt under kontroll klokken 1604.

- Men det er fortsatt mye røyk som velter ut og vi ber folk holde vinduene lukket.

- Vi har i alt evakuert 32 mennesker fra blokkene 20 og 22 som ligger nærmest brannstedt. Men det er ikke meldt om skadde eller savnede.

En av dem som bor i blokken nærmest den gamle boden er Brann-keeper Kenneth Udjus.

- Jeg fikk en telefon og er bekymret fordi jeg har satt soveromsvinduet åpent og så nært som det er er jeg redd for at brannen skal spre seg til min leilighet.

Kenneth Udjus fikk tidligere på dagen beskjed om at han skal starte i mål mot Viking på søndag. Dette var neppe den oppladningen reservekeeperen til Brann tenkte seg.

262587

Politiet tar opptelling på hver av blokkene for å forsikre seg om at alle er ute av bygningene.

Rundt klokken 1600 meldes det at brannen er under kontroll med tanke på videre spredning. Et nøst har også tatt fyr.

Det velter fortsatt røyk ut av branntomten og folk i området blir gjennom NRK bedt om å stenge vinduene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere