RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber griske leger besinne seg

(Foto: Scanpix)
Sist oppdatert:
- Norske leger må kreve mindre lønn, mener stortingsrepresentant Bjarne Håkon Hanssen (Ap). Legeoppgjøret kostet sykehusene nesten en halv milliard kroner mer enn beregnet.

Det rekordgode legeoppgjøret i fjor førte til at sykehuslegene fikk en lønnsøkning på i gjennomsnitt 97.000 kroner, melder NRK.

Det høye oppgjøret er en av hovedårsakene til fjorårets underskudd på to milliarder kroner.

Til pasientene, ikke legene
Nå beklager Arbeiderpartiets sosialpolitiske talsmann Bjarne Håkon Hanssen at legene har fått en så stor del av pengene til landets sykehus.

- Arbeiderpartiet har de siste årene sørget for betydelig mer penger til sykehusene for å sikre god pasientbehandling og god drift. Det er derfor med beklagelse vi erfarer at en stor andel av disse pengene har gått rett i lommeboka til sykehuslegene gjennom lønnsoppgjør, skriver han i en pressemelding.

Hanssen har han en klar oppfordring til legene.

- Ved årets lønnsforhandling bør Den norske Lægeforening innse at de allerede har fått nok og forholde seg til lønnsutviklingen for andre grupper i samfunnet.

- Økt aktivitet på sykehusene

- Ethvert lønnsoppgjør påvirker sykehusøkonomien. Slik har det alltid vært, og slik vil det alltid være. Men tallene NRK har oppgitt, er ikke helt riktige. Lønnsøkningen de nevner gjelder inntekstårene 2002 og 2003. I løpet av disse to årene har legene fått 15,8 prosent lønnstillegg, mens andre grupper i helsesektoren har fått mellom elleve og tolv prosent, sier president i Lægeforeningen, Hans Kristian Bakke, til TV2 Nettavisen.

- I 2003 var det også økt aktivitet i sykehusene. Helseforetakene behandlet flere pasienter, slik de ble bedt om av politikerne. De relativt store underskuddene må nok også forklares ut fra antall pasienter som ble behandlet har vært høyere enn bevilgningene skulle tilsi, sier Bakke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere