*Nettavisen* Nyheter.

Ber kongen om bryllup

I dag ble håpet knust på nytt. Folkeregisteret sier nei til at Maybritt og Kåre Morten får gifte seg. Nå ber de kong Harald om hjelp.

25.04.07 15:14

(iBergen.no) : Det ble klart ved 14-tiden i dag. Dermed er nytt håp snudd til ny fortvilelse for Maybritt Stusdal Matre (33) og Kåre Morten Watne (46), som i utgangspunktet hadde tenkt å gifte seg i Korskirken 5. mai i år.

Kåre Mortens hjelpeverge sa først nei til bryllupet, og paret fikk også avslag da de klaget saken inn for Fylkesmannen. Men nå har Kåre Morten selv krevd og fått ny hjelpeverge, advokat Paal Berle, som i forrige uke ga sin velsignelse til at de to kunne inngå ekteskap, forutsatt at Folkeregisteret godkjente parets søknad om å få gifte seg.

Kan ankes til Fylkesmannen
Tirsdag opphevet Fylkesmannen sitt avslag. Men i dag sa Folkeregisteret nei bryllup. Årsaken skal være mangelfulle legeerklæringer, og Folkeregisteret hevder at det ikke foreligger tilstrekkelige opplysninger i saken til at myndighetene kan gi grønt lys for bryllup.

- Folkeregisteret skulle vurdere om Kåre Morten har rettslig handleevne, med andre ord om han forstår hva det vil si å inngå ekteskap. Nå har vi fått svaret, og de sier nei til bryllup, sier advokat Paal Berle til iBergen.no

- Betyr det at toget har gått, med tanke på et giftermål mellom de to?

- Nei, denne avgjørelsen kan ankes til Fylkesmannen. Det vil jeg tro kan komme til å skje, og vil i alle fall bli vurdert, sier Berle, som presiserer at han ennå ikke har lest vedtaket.

- Kåre Morten er veldig skuffet, legger Berle til.

- Jeg er sjokkert
Moren til Maybritt, Ingeborg Matre, sier til iBergen.no at hun er rystet over avslaget.

- Jeg er sjokkert. Det føles som om noen bare har dratt ned en rullegardin. Jeg kan ikke fatte at det skal være så vanskelig for to mennesker å få lov til å gifte seg. Man må tydeligvis være frisk for å være syk her i landet, sier Matre.

Nå vil familien sette seg ned og skrive brev til Kong Harald for å få hjelp.

- Vi akter å sende et brev til kongen, i håp om at han kan gjøre noe, sier Ingeborg til iBergen.no

Den opprinnelige hjelpevergen hevdet, på vegne av familien, at de to ikke kunne gifte seg, fordi Kåre Morten med tiden kunne trenge pleie som Maybritt ikke vil være i stand til å gi ham.

– Bare tull! Kåre Morten tar jo faktisk vare på meg, men de prøver å umyndiggjøre ham. Vi ble veldig lei oss, men vi gir oss aldri, sa Maybritt til iBergen.no for to uker siden.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.