RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Ber Kristin stoppe opsjoner

Frp ber finansministeren kalle inn topsjefene i Yara fordi de tar ut 27 millioner kroner i opsjoner.

Mandag melder Yara Internationals toppsjefer at de innløser deler av sine aksjeopsjoner for å få fatt i bonusmillioner. Totalt får toppledelsen i Yara utbetalt 27,4 millioner kroner hvorav toppsjefen Thorleif Enger har selv hentet ut 7,8 millioner kroner ifølge en børsmelding.

I fjor måtte Hydros styreleder Jan Reinås trekke seg som følge av selskapets opsjonsprogram. Etter press fra næringsministeren måtte Hydrotoppene gi fra seg deler av opsjonene.

- Ønsker likebehandling
I Hydro-saken mente Frp at de andre partiene gikk for langt i sin jakt på Reinås, men nå ber de finansminister Kristin Halvorsen (SV) gripe inn. Nå forventer FrPs næringspolitiske talsmann og nestleder i Stortingets næringskomité Øyvind Korsberg at også ledelsen i Yara blir innkalt til møtet hos Halvorsen.

- Jeg ønsker ingen heksejakt, men likebehandling. Jeg forventer at næringsministeren innkaller Yara-ledelsen til møte og spør hvor mye de ønsker å tilbakebetale av sine lukrative opsjoner skriver Øyvind Korsberg i en pressemelding.

- Regjeringen likebehandler selskaper de har eierskap i når det kommer til opsjoner. Hvor mange opsjonsmillioner skal man gi fra seg før regjeringen er fornøyd denne gangen? Eller synes regjeringen at opsjonsutbetalinger som i fjor var uspislig har blitt greit, spør Korsberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere